Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

5
Radiosarajevo.ba
Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist
Foto: Bljesak / Pretučen novinar Igor Božović

U četvrtak, 2. maja, nešto poslije 22 sata, u mostarskom naselju Rodoč fizički je napadnut novinar i kolumnist Igor Božović.

Njega su oko 22 sata fizički napali susjed koji je inače granični policajac i susjedova supruga.

Kako je rekao napadnuti novinar, prvo je došlo do kratke verbalne prepirke, a zatim je Božovića policajac udario par puta navodno policijskom palicom. Navodno je do napada došlo zbog nesuglasica oko psa.

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

 “Išao sam kao i skoro svaku večer u šetnju po naselju. Naši me rodočki psi prate, Ozi, Elza i ostali. Pred njihovom zgradom bio je neki veći pas lutalica koji je napao naše pse i ja sam ih razdvajao. Njih dvoje su s prozora rekli da psima nije mjesto u parkiću. Ja sam rekao da su lutalice. Oni su rekli da se psi vode na uzici. Ja sam odgovorio da se ne vode, da znam zakon.

On mi je opsovao pič** božju. Ja sam rekao sad ćemo vidjeti ko će i zaprijetio zvanjem policije.

Pošao sam po pse, da bi njih dvoje krenuli za mnom. Počeli smo se naguravati i on me počeo tući palicom”, rekao je Božović za Bljesak.

Vidno potresen i sa podljevima po rukama i nogama, dodaje kako se u napadu pridružila i komšinica.

“Udarala me nogama i šakama. Ja sam nekako uspio ošamariti i njega i nju dok su me tukli. I uspio zubima zgrabiti njenu šaku. Uspio sam se istrgnuti i zvati policiju. Oni su prijetili da će teći još krvi, pa sam ja zvao i vas medije”, rekao je na kraju Božović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije