Potvrđena presuda: Ocu koji je četvero djece bacio s balkona 30 godina zatvora

2
Radiosarajevo.ba
Potvrđena presuda: Ocu koji je četvero djece bacio s balkona 30 godina zatvora
FOTO: Zadarski list / Monstruoznom zločinu u Pagu nije prethodila nikakva porodična svađa

Vrhovni sud potvrdio je presudu zadarskog Županijskog suda koji je 55-godišnjaka osudio na 30 godina zatvora i psihijatrijsko liječenje zbog četiri teška pokušaja ubistva jer je 28. februara 2019. s prvog sprata kuće u Pagu bacio svoje četvero djece.

Riječ je o, kako piše Vrhovni sud, presudi u trećem stepenu.

"Vrhovni sud Republike Hrvatske u trećem je stepenu donio presudu kojom je odbio žalbu optuženika kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske", piše Vrhovni sud.

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženi osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 30 godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženi i dalje nalazi od 28. februara 2019, piše Index.hr.

Uz kaznu je optuženiku izrečena sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja koja će se provoditi u okviru zatvorskog sistema i može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora.

Optuženi je osuđen zbog pokušaja teškog ubistva svoje četvero djece u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina. U jutarnjim je satima uzeo jedno po jedno dijete iz kreveta u kojima su spavali. Bacio ih je s terase ispred ulaznih vrata stana s visine od gotovo pa pet metara na betonsku podlogu u dvorištu. Djeca su povrijeđena. Jedno je dijete zadobilo teške i po život opasne povrede, a jedno dijete teške povrede. Smrt djece izbjegnuta je samo stjecajem sretnih okolnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije