Majka stradale dječice s Paga: Čula sam krik, onda je moj muž rekao da je ubio djecu

Radiosarajevo.ba
Majka stradale dječice s Paga: Čula sam krik, onda je moj muž rekao da je ubio djecu
FOTO: Zadarski list / Monstruoznom zločinu u Pagu nije prethodila nikakva porodična svađa

O jučerašnjem stravičnom događaju u Pagu i onome što je neposredno prethodilo neljudskom činu Josipa Rođaka, koji je četvero svoje djece izvukao iz kreveta iz bacio preko balkona s visine od pet metara, progovorila je i njegova supruga te majka nesretne djece Katica Rođak.

“Nisam ni slutila što će napraviti. U 5.56 me pitao jel’ spavam, a ja sam se malo od vrtića okrenula prema njemu i vratila se prema malom i u tom sam trenutku opet zaspala, nisam slutila što će napraviti. Mislila sam možda se digao jer svako jutro otiđe u dućan po kruh i s gospodinom Bernardom priča”, kazala je za Večernji list.

Onda je, kaže, začula krik.

“Mislila sam da je ova mala što je kritično pustila na mobitel možda kakvu muziku i da je to to. Kada je on došao u sobu čula sam parkete kako škripe i vidjela sam da je djevojčicu koja je imala operaciju, uhvatio za ruke i nosio je. Vratio se i rekao hladnokrvno ‘Ja sam ubio djecu’. To je sve što znam, ja sam mu rekla ‘Monstrume kuda sad bježiš’, a on je otišao na policiju i tamo se prijavio. Ovo mu ne mogu oprostiti”, ispričala je Katica Rođak.

Kaže kako njezin suprug ranije nije zlostavljao djecu, a poriče i da su se njih dvoje svađali.

“Pio je tablete Normabel za smirenje i one za odčepljivanje žila i za tlak”, dodaje.

Priznala je, međutim, da su imali problema s najstarijom kćeri i da su djelatnici Centra za socijalnu zaštitu ranije dolazili k njima, ali tvrdi da s mužem nije imala ikakvih problema, piše Večernji list.

“Nije mi pokazivao nikakve signale, nisam znala što će se dogoditi. Kada su mi rekli, meni su se noge odsjekle. Ja sam u gaćama otrčala dolje i vidjela djecu u krvi”, kazala je.

Njihovo troje djece zbrinuto je u Općoj bolnici u Zadru gdej ih posjećuje, a sedmogodišnja djevojčica prevezena je u KBC Zagreb i stanje joj je i dalje kritično.

“Mene je mala kojoj je unakazio oko jučer pitala hoće li tata doći živjeti s nama, ja sam joj rekla ne. U strahu je”, kazala je supruga Josipa Rođaka koji je počinio monstruozno nedjelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije