Svjedok stravičnog zločina na Pagu: "Mislio sam da neko baca robu kroz prozor"

Radiosarajevo.ba
Svjedok stravičnog zločina na Pagu: "Mislio sam da neko baca robu kroz prozor"
FOTO: Zadarski list / Monstruoznom zločinu u Pagu nije prethodila nikakva porodična svađa

Monstruoznom zločinu u Pagu nije prethodila nikakva porodična svađa, 54-godišnji J.R. je odmah nakon što je bacio djecu s prvog kata hladnokrvno sjeo u automobil i otišao se prijaviti policiji.

Hrvatska: Otac bacio četvero maloljetne djece s prvog sprata kuće

Otkriven identitet oca koji je bacio četvero djece s prvog sprata

Neslužbeno portal Zadarski saznaje da je njegovoj supruzi ovo drugi brak, ukupna ima petero djece, a djevojčicu iz prvog braka oduzeo joj je Centar za socijalnu skrb.

Među povrijeđenom djecom tri su curice, a najmlađe, muško dijete trenutno se nalazi na operaciji u Općoj bolnici Zadar.

Stravičnom događaju na Pagu svjedočio je komšija Bernardo Baričević koji je vidio trenutak kada je otac s terase kuće bacao svoje četvero djece.

„Mislio sam da to netko baca robu kroz prozor, nisam mogao ni zamisliti da su to djeca“, kazao je susjed koji je djeci priskočio u pomoć, ali ih nije smio dirati do dolaska hitne pomoći, kako ih ne bi još više povrijede.

Otac je svoju djecu bacio s prvog sprata kuće, s visine od nekih šest metara, a kameni pločnik na koji su pala bio je cijeli u krvi. Tragovi krvi su oprani nakon što su djeca odvezena u zadarsku opću bolnicu. 

U videu komšija opisuje kako je htio pomoći djeci:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije