Suđenje / Monstrum s Paga koji je s balkona bacao svoju djecu dobio 30 godina zatvora

18. 03. 2020. u 13:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Josip Rođak (55), monstrum koji je svoju djecu u dobi od tri do osam godina u februaru prošle godine bacio s balkona kuće na Pagu proglašen je u srijedu na Županijskom sudu u Zadru krivim za četiri teška ubistva u pokušaju.

On je djecu u dobi od tri do osam godina bacio rano ujutro, u šest sati, 28. februara prošle godine s visine od pet metara. Za vrijeme dok su ležala, svjestan da su bespomoćna i da mu ne mogu pružati otpor, uzimao ih je i bacao jedno za drugim u namjeri da ih usmrti, piše Večernji list.

Sudija Ivan Marković pročitao je stravične povrede koje je otac prouzročio vlastitoj djeci bacajući ih s visine.

"Prijelomi obje očne šupljine, lubanje, krvarenja, jagodične kosti, ozljede trbuha, pluća, prijelomi čeonih kosti, krvarenja iznad moždane ovojnice... smrt je spriječena samo intervencijom liječnika", rekao je sudija Marković i presudio Josipu Rođaku za svako kazneno djelo ubojstva u pokušaju po osam godina zatvora, a jednu godinu i za uvjetnu kaznu prije toga.

Jedinstvenom kaznom zatvora kažnjen je na 30 godina zatvora uz obvezno psihijatrijsko liječenje.

Ostatak teksta pročitajte na OVOM linku. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA