Hrvatska: Novi detalji o životu oca koji je bacio djecu sa balkona

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Novi detalji o životu oca koji je bacio djecu sa balkona
FOTO: Zadarski list / Monstruoznom zločinu u Pagu nije prethodila nikakva porodična svađa
Hrvatska i regionalna javnost su zgroženi ocem koji je svoje četvero djece bacio sa balkona kuće na otoku Pagu. U međuvremenu, dospjevaju informacije o njemu i njegovoj porodici koje do sada nisu bile poznate.

Njega se tereti da je izvršio pokušaj ubistva. Prije dvije godine je zajedno sa svojom suprugom, majkom djece, osuđeni za krivično djelo protiv braka, porodice i djece, te zanemarivanje i zloupotrebe djetetovih prava.

Za navedeno krivično djelo, 54-godišnjak i nejgova supruga su osuđeni na zatvorsku kaznu od godinu dana. Oni se nisu žalili na presudu i zbog toga je ona bila pravomoćna. Obzirom da je izrečena kazna 2017. godine bila uslovna u trajanju od tri godine, 54-godišnjak se tereti da je djelo počinio tokom uslovne presude, objasnio je glasnogovornik Opštinskog suda u Zadru Denis Klarendić za Zadarski.hr.

Majka i otac su osuđeni za djelo koji su počinili od period od 2012. do 2013. godine. Desilo se to kada je najstarije dijete iz majčinog prvog braka zbog konfliktnog stanja sa očuhom i majkom izdvojena iz porodice.

Kćerka, danas 18-godišnjakinja je istakla da su je majka i očuh prisiljavali da čuva svoje mlađe polusestre. Zbog psihičkoh maltretiranja u porodici, uslovi života su bili nepodnošljivi i zbog toga je djevojka tražila da je Centar izdvoji iz porodice. 

Ona je preseljena u dječji dom u Splitu bez skrbnika. Danas živi samostalno, a Centar je roditelje prijavio policiji za zanemarivanje i zloupotrebu djetetovih prava.

Nakon toga nije prijavljen bilo koji oblik nasilja u ovoj porodici, niti je policija intevenisala. Socijalni radnici i pedijatar koji su vršili nadzor nad djecom nisu ništa primjećivali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije