Potresna priča trudnice iz Zagreba: 'Nisu vidjeli fetus i dali su mi lijek koji nisu smjeli'

0
Radiosarajevo.ba
Potresna priča trudnice iz Zagreba: 'Nisu vidjeli fetus i dali su mi lijek koji nisu smjeli'
Foto: Nova TV / Potresna priča trudnice iz Zagreba

Specijalizantica koja je pregledala Maju utvrdila je da se na ultrazvuku ne vidi fetus, zaključila da je trudnoća završena i dala joj injekciju kojom se potiče vraćanje maternice u prvobitan položaj.

Trudnica koja je u dvije sedmice dva puta morala proživljavati traumu gubitka nerođenog djeteta ispričala je svoju potresnu priču za Provjereno Nove TV o tome kako joj je specijalizantica zagrebačke Petrove bolnice dala pogrešnu procjenu da je došlo do prekida trudnoće.

Za emisiju je progovorila sa svojim suprugom o tome kako joj je specijalizantica na početku trećeg mjeseca trudnoće dala lijek koji služi za stezanje maternice nakon spontanog pobačaja.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

Žena je nakon toga dobila krvarenje, zbog čega je završila na hitnom pregledu u Petrovoj bolnici. Specijalizantica koja je pregledala Maju utvrdila je kako se na UZV-u ne vidi fetus, zaključila da je trudnoća završena i dala joj injekciju kojom se potiče vraćanje maternice u prvobitan položaj, a navodno je sve učinila bez prethodne saglasnosti glavne doktorice.

Dvije sedmice nakon ostala je u šoku kada je došla na pregled, piše Jutarnji.

Istraživanja: Novi test krvi objašnjava zašto se desio spontani pobačaj

Istraživanja: Novi test krvi objašnjava zašto se desio spontani pobačaj

"Ginekologica je problijedjela, okrenula mi je ekran, a ono moja beba u maternici, živa. Pustila je otkucaje srca, znači da srce radi", ispričala je Maja Glazer Turčić.

Međutim već idući dan osjetila je bolove.

"U tom trenutku se dogodilo to da smo ovaj put stvarno izgubili dijete", kazao je njen suprug Tomislav.

Podijelili su svoj tragični gubitak ne bi li osvijestili druge buduće roditelje, kao i doktore i specijalizante: "Mi ne bismo htjeli da se nikome dogodi to što se nama dogodilo. Biti trudan i dva puta u dva tjedna imati spontani pobačaj, zapravo prvo imati spontani, pa vidjeti da ti je dijete živo i onda opet nakon toga izgubiti dijete."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije