Lana Jurčević se javila iz bolnice i podijelila vijest sa fanovima: 'Neka si izašla u javnost s tim'

1
Radiosarajevo.ba
Lana Jurčević se javila iz bolnice i podijelila vijest sa fanovima: 'Neka si izašla u javnost s tim'
Foto: Instagram / Lana Jurčević u bolnici

Nije tajna da popularna hrvatska pjevačica Lana Jurčević prolazi kroz rizičnu trudnoću o čemu je govorila više puta, a njena hrabrost da progovori o toj temi o kojoj se premalo priča potaknula je i njene pratiteljice da podijele što su one prolazile.

Čini se da su sad konačno stigli ljepši dani, a Lana Jurčević je sa svojim pratiteljima podijelila kako se osjeća zahvalnom za sve što joj se dogodilo.

"Život je lijep! Zahvalna za svaki novi dan. Nikad nemoj dati da te strahovi i neizvjesnost u bilo čemu 'paraliziraju' i zagade ti psihu i emocije i tijelo. To su 'alati' koji su nam dati, koje imamo i s kojima sami upravljamo. Iskoristite ih u svoju korist. I u korist svih onih koji su okruženi vama. Budite im motivacija i inspiracija svojim primjerom", napisala je Lana u svojoj posljednjoj objavi.

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Činjenica da je Lana odlučila javno progovoriti o svojoj rizičnoj trudnoći, probudila je hrabrost kod mnogih žena koje je prate da podijele svoja iskustva o kojim su izbjegavale pričati.

Lana je prije nekoliko sedmica na Instagramu najprije podijelila fotografiju na kojoj njen partner Filip Kratofil drži krunicu za molitvu na njenom stomaku, dok se nalaze u bolničkoj sobi. Iz te fotografije bilo je jasno da iza njih, ali i pred njima, nisu laki dani.

"Kad mi neko kaže: Zašto si objavljivala ove sve stvari do sada, kad ne znaš ishod? A kad ga znaš? Tko ti išta garantira u životu? Stalno radno mjesto do kraja života? Partnera do kraja života? Uspješnu trudnoću, zdravo dijete? Čiji život je predvidiv? Milion nepoznanica nam je svaki dan na putu", poručila je Lana.

Bez obzira na to što su neki osudili ovako javno dijeljenje intimnih detalja i problema iz života, od većine žena Lana je dobila veliku podršku u komentarima i u direktnim porukama na Instagramu.

"Svaka čast na borbi i ustrajnosti, na velikoj vjeri. I od srca želim tebi i svakoj drugoj trudnici da sve bude u redu i da u zdravlju dočekate svoje bebe u naručje", napisala je jedna Lanina pratiteljica

"Neka si izašla u javnost s tim, jer to prolazi puno žena i nije nešto što se treba stavljati pod tepih," oglasila se i žena koja je javno rekla da nije njena obožavateljica, ali svakako smatra "da bi trebalo pružiti pomoć i podršku svima koji to prolaze ili ne daj Bože izgube bebu."

Lana je podijelila u opisu video snimka da je primila više od 70 terapija antibiotika u 40 dana koliko je u bolnici, prošla kroz 'milion' nalaza izvađene krvi, komplikacija, krvarenja i ostalih naizvjesnih trenutaka, ali vjeruje i nada se da će jednog dana sve to biti zaboravljeno radi "nekog višeg smisla".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije