Potpredsjednik Vlade Hrvatske pozitivan na COVID-19, cijepio se s obje doze

4
Radiosarajevo.ba
Potpredsjednik Vlade Hrvatske pozitivan na COVID-19, cijepio se s obje doze
Foto: Facebook / Boriš Milošević

Potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević imao je blažu temperaturu tokom jutra, kao i druge simptome koronavirusa, te se testirao i dobio pozitivan nalaz.

Kako je saopćeno iz VladeHrvatske, on se osjeća dobro, te ima blaže simptome.

Iz izolacije će obavljati svoje dužnosti, odnosno, iz kuće, slijedeći sve upute epidemologa i doktora.

“S obzirom na to da se gospodin Milošević, kao i drugi članovi Vlade, prethodno cijepio protiv bolesti COVID-19, podsjećamo da nijedno cjepivo ne štiti 100 posto od mogućnosti zaraze, pa tako ni cjepiva protiv bolesti COVID-19 te je u vrlo rijetkim i malobrojnim slučajevima utvrđena prisutnost COVID-19 i kod ljudi koji su već primili cjepivo”, navodi se u saopćenju, piše N1.

“To međutim nipošto ne umanjuje povjerenje u cjepiva ni važnost cijepljenja kao ključnog instrumenta u borbi protiv pandemije koronavirusa, uzimajući u obzir da, prema mišljenju struke i Europske agencije za lijekove, sva odobrena cjepiva djelotvorno štite od težih oblika bolesti i smrtnih ishoda”, poručili su iz Vlade Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije