Posljednja nada da se pronađe tijelo Danke Ilić: Policija mijenja pravac istrage

1
Radiosarajevo.ba
Posljednja nada da se pronađe tijelo Danke Ilić: Policija mijenja pravac istrage
Foto: Mondo.rs / Danka Ilić

Od kada je djevojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno tragaju za njom.

Već u prvim satima nakon nestanka, policajci su provjeravali svaku rupu u koju je djevojčica mogla da upadne, međutim, nakon što je objavljeno da je djevojčica ubijena i da iza svega stoje radnici JKP "Vodovod", policajci su započeli potragu za tijelom djevojčice u bunarima, šahtovima i rezervoarima.

Sumnja se da je ovaj pravac potrage započet upravo jer su osumnjičeni dobro poznavali šahtove i bunare u selima Banjsko polje i Zlot, piše Blic.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Banjsko polje je u prvim danima potrage za Dankom Ilić bilo ključno mjesto. Veliki broj policajaca, ali i vatrogasaca spasilaca do kasno u noći je neprekidno tragao za djevojčicom. Oni su pregledali šumu i svaki pedalj Banjskog polja - od žbunja, šupa, nedovršenih objekata, pa sve do septičkih jama, bunara i šahtova.

Ubrzo su dvojicu osumnjičenih - Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića koji su radnici JKP "Vodovod" uhapsili.

Dragijević je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao da je udavio djevojčicu, a da su mu u premještanju tijela pomogli otac Radoslav i brat Dalibor koji je također radio u JKP "Vodovod".

Uprkos priznanju Dejana da je izvršio ubistvo i Dalibora da je bratu pomogao u sakrivanju tijela, još uvijek nije poznato gdje je sakriveno tijelo djevojčice.

Dalibor je u međuvremenu preminuo u policijskoj stanici tokom zadržavanja, a policajci se danima nalaze ispred porodične kuće Dragijevića u kojoj je sada ostala samo Dejanova majka Svetlana.

Prvo je cisterna ispraznila septičku jamu u njihovom dvorištu u selu Zlot, potom je u njega ušao i bager, a pregledan je i bunar koji se nalazi u susjednom dvorištu.

I dvorište komšinice porodice Dragijević su policajci pregledali - od septičke jame pa do bunara. U tome im je pomogao i pas.

Vatrogasci spasioci su tokom potrage ispumpavali i vodu iz obližnje močvare.

Donijeta odluka o sahrani brata ubice Danke (2)

Donijeta odluka o sahrani brata ubice Danke (2)

Dalibor Dragijević, koji je preminuo u noći između 6. i 7. aprila u policijskoj stanici, priznao je da je pomogao bratu da se riješi tijela dvogodišnje Danke. On je u policiji nabrojao oko 20 lokacija na kojima bi moglo da se nalazi telo međutim, policija na tim mjestima nije pronašla ništa.

On i njegov brat Dejan su dali na desetine pogrešnih lokacija koje su intenzivno pretražene u potrazi za tijelom.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije