Nastavlja se potraga za Dankinim tijelom: Pretražuje se teren gdje ljudska noga nije kročila

0
Radiosarajevo.ba
Nastavlja se potraga za Dankinim tijelom: Pretražuje se teren gdje ljudska noga nije kročila
Foto: FB / Danka Ilić

Potraga za tijelom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u šesti dan. Policija neumorno traga, obilazi i kopa sva mesta po Banjskom polju i okolini kako bi se tijelo devojčice što prije pronašlo.

Državni sekretar MUP-a, Željko Brkić istakao je danas da policija neumorno traga za tijelom Danke Ilić, kao i da se pretražuje rejon Lazarevog kanjona, Zlotske rijeke i Lazareve pećine.

Dr. Željko Brkić govoreći o osumnjičenima za ubistvo male Danke Ilić istakao je nedavno da je njihov oblik ponašanja jedan od najmonstruoznijih. Jedan od osumnjičenih detaljno je opisivao kako je ubio Danku Ilić, dok je drugi odlučio da se brani šutnjom. Također, osumnjičeni za ubistvo svaljuju krivicu jedan na drugog, istakao je Brkić nedavno, pokušavajući na taj način da se izvuku.

Stravična nesreća u Srbiji: Poginula jedna osoba, više od 20 osoba povrijeđeno

Stravična nesreća u Srbiji: Poginula jedna osoba, više od 20 osoba povrijeđeno

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova osvrnuo se na spekulacije i apelovao na javnost da se vodi saopštenjima MUP-a. Ističe i da policija neumorno traga za tijelom Danke Ilić.

"Ovo je zaista bolna tema za čitavo društvo, dosta je bilo spekulacija o tom monstruoznom zločina. 4. aprila smo suočeni sa istinom da dijete nije živo, tada su sve naše nade potonule da ćemo dijete živo naći. Od 26. mata do 4. aprila bilo je dosta spekulacija. Mi iz MUP-a smo od 26. marta izašli sa 9 saopštenja, kako ne bismo ugrozili istragu.

Preko 1500 naših pripadnika je dalo sve od sebe da pronađe dijete otkako je prijavljen nestanak. Mi sa ove strane kao profesionalci morali smo da se držimo procedura i da ne dozvolimo da se istraga kompromituje. Ja bih ovom prilikom zamolio sve učesnike u javnom prostoru, sve one koji imaju mogućnost da iznesi javnu riječ koja se čuje da se vode saopštenjima koje izdaje MUP. Molim javnost da ne podliježe lažnim vestima i proizvoljnim zaključcima, već da vjeruje policiji. Neumorno tražimo tijelo Danke Ilić", rekao je Brkić gostujući na Happy TV.

Novi detalji u slučaju ubijene Danke (2): Policija saslušala prijatelja osumnjičenog ubice

Novi detalji u slučaju ubijene Danke (2): Policija saslušala prijatelja osumnjičenog ubice

Brkić je istakao da neumoran rad MUP-a neće prestati, kao i da se sprovode intenzivne akcije na rejonu Lazarevog kanjona, Zlotske rijeke i Lazareve pećine, piše Blic.

"Moram da kažem da naši ljudi izlažu svoje živote riziku i opasnosti jer pristupaju tako nepristupačnim terenima gdje ljudska noga nikada nije kročila. Svi su oni ljudi, svi oni se osjećaju sa patnjama ove porodice i imaju djecu tog uzrasta. I ta njihova odgovornost prelazi službeno i profesionalno. To je moralna i ljudska odgovornost", rekao je Brkić.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije