Kako su Dankine ubice premjestile tijelo iako su bili osumnjičeni?

0
Radiosarajevo.ba
Kako su Dankine ubice premjestile tijelo iako su bili osumnjičeni?
Foto: Mitar Mitrović / Ringier / Nastavlja se potraga za Dankinim tijelom

Portparolka policije Bojana Otović Pjanović objasnila je gostujući u emisiji Jasno. Kao dan! na Blic televiziji kako su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić tokom istrage premjestili tijelo na drugu lokaciju.

Kako je portparolka nedavno objasnila, Srđan Janković i Dejan Dragijević bili su osumnjičeni od drugog dana istrage, a odgovorila je na pitanje i kako su uspjeli da u toku istrage premjeste tijelo Danke Ilić sa deponije na drugu lokaciju?

"Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio dva dana nakon događaja na divlju deponiju i premjestio tijelo na drugu lokaciju. Mi smo 30. marta u službene prostorije doveli osumnjičene. Mi smo mislili da ćemo zapravo i tog 30. marta imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali. Naravno, da smo bili obazrivi, kao što ste vidjeli. Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja", rekla je Pjanović Otović.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Samo dva dana prije nego što su osumnjičene doveli u službene prostorije MUP-a, Dejan Dragijević je uz pomoć brata i oca tijelo premjestio na drugu lokaciju, koju i dalje nisu otkrili.

"Premještanje tijela bilo bilo je 28. marta, znači dva dana prije toga, i to je najporaznije i ono što govori o kakvim se sociopatama radi. To je minimalno i najblaže što mogu i reći", rekla je Pjanović Otović gostujući u emisiji Jasno. Kao dan! na Blic televiziji i dodala:

"Kada krene proces prikupljanja dokaza u svrhu eliminacije, provjera. Znate, tu dovede se veliki broj lica, veliki broj pretresa, pregleda, poligrafskih testiranja, snimci sigurnosnih kamera. Da čekate rezultate, da biste nekim uporednim i unakrsnim analizama došli do nekog odgovora, da biste imali kompletnu priču koja bi imala neku dovoljnu indiciju da možemo da napravimo rekonstrukciju samog događaja. Tako se desilo i u ovom slučaju", objasnila je Pjanović Otović.

Novi detalji potrage za Dankom: 'Sve sam im dao, ali ovo je bolesno, monstrumski šta je urađeno'

Novi detalji potrage za Dankom: 'Sve sam im dao, ali ovo je bolesno, monstrumski šta je urađeno'

Ističe i da je policija bila vrlo obazriva po pitanju toga šta će iznositi u javnost.

"Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji segment našeg postupanja, ali nam se onda dešava snimak koji se pojavio, koji je naš državljanin koji živi i radi u Beču dostavio. I znate, vi kada imate izjavu roditelja, koji su onako bili odvojeni i nezavisno jedno od drugog potvrdili da je to njihovo dijete, onda naravno to ne možete zanemariti", rekla je Pjanović Otović.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije