Nakon smrti brata ubice Danke (2) preostala samo jedna osoba koja može otkriti gdje je njeno tijelo

2
Radiosarajevo.ba
Nakon smrti brata ubice Danke (2) preostala samo jedna osoba koja može otkriti gdje je njeno tijelo
Foto: Telegraf / Danka Ilić

Dalibor Dragijević (40) brat osumnjičenog Dejana (50) koji je priznao da je ubio Danku Ilić (2) umro je u noći između subote i nedjelje u policiji. Prije smrti, on je priznao da je pomogao bratu da se riješi tijela, ali gdje nije otkrio.

Kako saznaje Blic, on je nakon hapšenja vodio policiju po imanjima njegove porodice. Išao je sa njima na više različitih lokacija, ali tijelo Danke Ilić (2) i dalje nije pronađeno. Prethodno, on je uhapšen i to pošto je njegov brat Dejan na saslušanju u Tužilaštvu, koje je trajalo više od 2 sata, rekao da je imao pomagača u skrivanju tijela djevojčice.

Dalibor je, po sopstvenom priznanju, učestvovao u sklanjanju tijela ubijene Danke Ilić (2), a to što je išao sa policijom na lokacije u selu Zlot gdje su postojale indicije da je tijelo devojčice moglo je da pomogne u konačnom kraju ove agonije i donese utjehu porodici koja bi mogla da sahrani Danku.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Također, prema dosadašnjim informacijama iz policije, on je mogao da bude i ključni svjedok u potrazi, s obzirom na to da Dejan Dragijević ne želi da otkrije gdje se riješio tijela djevojčice nakon što su ga osumnjičeni za zločin bacili na deponiju na Starobanjskom putu.

Osumnjičeni Dejan je na saslušanju u tužilaštvu priznao da je ubio Danku, te i da se riješio tijela djevojčice. Potom je, dva dana kasnije, prema sopstvenom priznanju, uz pomoć brata Dalibora i oca Radeta tijelo Danke Ilić prebacio na drugu lokaciju.

Brat ubice Danke Ilić (2) preminuo u zatvoru

Brat ubice Danke Ilić (2) preminuo u zatvoru

Sada, možda i najvažniji svedok jeste otac dvojice braće čije svjedočenje bi moglo biti od ključnog značaja za pronalazak tijela Danke Ilić s obzirom na to da ga je Dejan optužio da mu je pomogao.

Podsjetimo, Rade Dragijević se branio se šutnjom u tužilaštvu. On je, po savjetu advokata, odlučio da ne odgovara na pitanja tužioca, što po zakonu ima pravo.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije