Smrt brata ubice malene Danke (2) otežala istragu: Evo kako se brani otac osumnjičenog za zločin

0
Radiosarajevo.ba
Smrt brata ubice malene Danke (2) otežala istragu: Evo kako se brani otac osumnjičenog za zločin
Foto: Blic.rs / Tijelo malene Danke još uvijek nije pronađeno

Četiri dana su prošla od kada je regiju potresla vijest da je Danka Ilić (2) ubijena u Banjskom polju, u Srbiji, a njeno tijelo i dalje nije pronađeno.

Iznenadna smrt brata ubice djevojčice Dalibora Dragijevića koji je priznao da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela, mogla bi da utječe na istragu, pošto je bio jedna od tri ključne osobe koje mogu da pomognu u potrazi za tijelom Danke.

Tamošnja policija i danas, 8. aprila, nastavlja s pretraživanjem svih lokacija gdje bi moglo da bude tijelo ubijene djevojčice.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Dalibor Dragijević (40) iz Bora, osumnjičen da je nakon ubistva Danke pomogao bratu Dejanu, koji se sumnjiči za ubistvo, preminuo je jučer u ranim jutarnjim satima u Policijskoj upravi u Boru, a uzrok smrti je bio infarkt.

U međuvremenu, u Više javno tužilaštvo u Zaječaru bio je doveden i otac osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), Rade Dragijević, zbog sumnje da je pomogao sinu da se riješi tijela djevojčice. Njemu je kasnije određen pritvor od 30 dana, a on se u tužilaštvu branio ćutanjem. Podsjećamo, Rade Dragijević saznao je u pritvoru da mu je sin Dalibor Dragijević preminuo u policijskoj stanici.

Posljednja lokacija

Tokom subote, policija je vodila Dalibora na nekoliko lokacija unutar sela Zlot. Posljednja na kojoj je boravio je bila jedna od crpnih stanica u ataru mjesta. Tom prilikom Dalibor je policiju odveo do crpne stanice u ataru sela Zlot gdje se zadržao na terenu oko sat vremena. Do te lokacije nije bio moguć pristup novinarima tokom postupka. Sama lokacija je obrasla šibljem i nalazi se na uzvišenju iznad kolskog puta koji vodi u atar Zlota.

Nakon smrti brata ubice Danke (2) preostala samo jedna osoba koja može otkriti gdje je njeno tijelo

Nakon smrti brata ubice Danke (2) preostala samo jedna osoba koja može otkriti gdje je njeno tijelo

Da li je mrtva posljednja osoba koja je znala gde je Dankino tijelo?

Prije smrti, Dalibor Dragijević (40) brat osumnjičenog Dejana (50), priznao je da je pomogao bratu da se riješi tijela, ali nije otkrio gdje. Također, prema dosadašnjim informacijama iz policije, on je mogao da bude i ključni svjedok u potrazi, s obzirom na to da Dejan Dragijević ne želi da otkrije gde se rešio tijela djevojčice nakon što su ga osumnjičeni za zločin bacili na deponiju na Starobanjskom putu.

Dalibor priznao policiji

Dalibor Dragijević koji je preminuo jučer ujutru priznao je u petak da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela, doznao je Blic. Kako su javili, on je policiju u petak vodio na više lokacija, ali ni na jednoj nije nađeno telo Danke Ilić.

Pripadnici MUP-a pretraživali su juče i lokaciju Lazarev kanjon (Lazareva pećina) u selu Zlot iz kojeg je ubica Dejan Dragijević. Ispred pećine bila su patrolna policijska vozila, kao i kombi i vozilo Gorske službe spasavanja. Policija je takođe bila i na obali Zlotske rijeke, koju su pregledali u potrazi za tijelom.

Otac ubice Danke Ilić saznao da mu je sin preminuo: "Uhvatio se za glavu i počeo da plače"

Otac ubice Danke Ilić saznao da mu je sin preminuo: "Uhvatio se za glavu i počeo da plače"

Komšije ubice Danke Ilić brane njega i njegovu porodicu

Mještani sela Zlot odakle je porijeklom Dejan Dragijević (50) koji je priznao da je ubio Danku Ilić (2), do jučer su bili šokirani zločinom, a onda su promijenili ploču i sada brane svog komšiju smišljajući teorije zavjere da "mu je sve namješteno"?!

"Ma nisu oni krivi, pazi šta ti kažem", bila je najčešća rečenica koju su brojni mještani Zlota izgovarali.

Za razliku od prvog dana kada bili u šoku, sada sumnjaju da je njihovim komšijama, kako su rekli, sve namješteno.

Podsjetimo, istraga je utvrdila da se zločin dogodio odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala. Naime, dvogodišnja djevojčica iz Bora Danka Ilić nestala je dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom. Poslije 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika borskog Vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, zbog sumnje da su djevojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno tijelo stavili u automobil Fiat i bacili na deponiju.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije