Novi detalji u slučaju ubijene Danke (2): Policija saslušala prijatelja osumnjičenog ubice

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji u slučaju ubijene Danke (2): Policija saslušala prijatelja osumnjičenog ubice
Foto: Republika.rs / Još uvijek nije nađeno tijelo Danke Ilić

Policija u selu Zlot saslušala je i školskog druga Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Kako se nezvanično saznaje, policija je zakucala na vrata školskog druga osumnjičenog Dragijevića.

Inspektori UKP obavili su razgovor sa Dejanovim školskim drugom koga zovu Sima i živi u selu Zlot.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nije poznato koje im je on informacije otkrio, a u međuvremenu pretraženi su i drugi rezervoari vode, prenose srbijanski mediji.

"Uz potok ima tri rezervoara koja su se nekada koristila za navodnjavanje njiva, sada ih samo prazne do dna da vide da nisu tu bacili dijete", rekao je jedan od komšija.

Kako je Blic pisao, prethodno je Hitna pomoć pod rotacijom stigla na imanje porodice Dragijevića, a za njom i oko 15 inspektora.

Rade i Dalibor Dragijević, otac i brat jednog od osumnjičenog, u subotu, 6. aprila, su privedeni zbog sumnje da su im u tome pomogli. Međutim, Dalibor je preminuo u policiji, a informacija o tome gdje je Dankino tijelo, do danas je ostala nepoznata.

„Vrlo mi je teško da čitam vijesti o tom slučaju, steže mi se srce, imam knedlu u grlu“, kaže bivši inspektor Dragiša Remović, a u pitanju je čovjek koji je u karijeri vidio i doživio stvari koje obični ljudi vide samo u filmovima.

Kako je dobro upoznat sa policijskim procedurama, objasnio je u razgovoru za portal Nova.rs šta će se dogoditi ukoliko se tijelo ne pronađu, odnosno da li će potraga biti obustavljena.

„Potraga za Dankinim tijelom, zapravo, nikada neće prestati. Ne postoji neki rok u kome se potraga obustavlja. Osobe, žive ili mrtve, zauvijek ostaju na listi nestalih i za njima će policija nastaviti da traga. Jedino što će se vjerovatno dogoditi da će potraga biti nastavljena smanjenim intenzitetom, ali sigurno neće prestati“, objašnjava Remović.

Po njegovim riječima, za istragu, a potom i sudski postupak, tijelo nije ni potrebno, naravno, ukoliko ima drugih materijalnih dokaza koje tužilaštvo može da izvede.

„To da „nema tijela – nema djela“, više ne važi, ta vremena su prošla. Evo, konkretno, u slučaju suđenja grupi Veljka Belivuka nemate tijela, ali imate druge dokaze, imate svjedoke saradnike, pronađeni su DNK tragovi žrtava. U ovom slučaju ne postoji nikakav „insajder“ – svjedok saradnik, a svako ko je potencijalni svjedok, da je vidio tijelo djevojčice, postao je saučesnik jer to nije prijavio policiji.

Novi detalji potrage za Dankom: 'Sve sam im dao, ali ovo je bolesno, monstrumski šta je urađeno'

Novi detalji potrage za Dankom: 'Sve sam im dao, ali ovo je bolesno, monstrumski šta je urađeno'

Podsjetimo, Danka Ilić je ubijena 26. marta, kada je neopaženo izašla iz dvorišta imanja u Banjskom polju, na kom je bila sa majkom i bratom. Potraga za njenim tijelom do sada je izvršena na imanju osumnjičenih, u selu Zlot u kom je Dragijević nastanjen, lokalnom Novom groblju, deponiji na Starobanjskom putu i okolini. Do sada, makar prema zvaničnim informacijama, nijedan trag nije pronađen.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije