Ponovo pretučen brat splitskog ubice: "Znam momke koji su me jučer napali"

Radiosarajevo.ba
Ponovo pretučen brat splitskog ubice: "Znam momke koji su me jučer napali"
Screenshot/Index / Stanislav Zavadlav

U Splitu se jutros održava pripremno ročište u slučaju trostrukog ubistva za koje je osumnjičen Filip Zavadlav.

Na sud je došao njegov brat Stanislav koji je jučer dao veliki intervju za Index.

Prije tog intervjua više ga je osoba pretuklo.

Ispred zgrade suda kazao je kako poznaje osobe koje su ga jučer pretukle.

"Najlakše mi je za to. Momci koji su to uradili, ja ih poznajem, neću govoriti koji su. Meni je još teža stvar što su tri mlada života izgubljena", rekao je novinarima.

U jučerašnjem ekskluzivnom intervjuu za Index je kazao kako su ga napali jer ga smatraju krivim zbog napisa da je branio brata.

Stanislav Zavadlav kaže da to što se piše nije tačno. Tvrdi da je njegov brat imao problema s Marinom Bobanom i Juricom Torlakom te da su oni iznuđivali novac od njega i da je postojao sukob među njima, ali da on sam nije znao sve detalje.

Ispovijest majke ubice iz Splita: Nisam ljuta nego zabrinuta

"Iznosili su, iman čak u SMS porukama prijetnje i za mene i za moju obitelj. I kad su spominjali mog sina, ja sam razgovarao sa svojim bratom, ali nisam znao da je on tako nešto…", kazivao je Stanislav.

"On je rekao da mu se to ne sviđa, pitao je šta ćemo. Ja sam rekao: ‘Neka, proći će vrime.’ I on u zadnjih, koliko, 20 dana, nije bio psihički stabilan. Nije spavao, nešto ga je tištilo", potreseno je pričao Stanislav koji je tokom cijelog razgovora ponavljao da mu je žao te da je znao, da bi spriječio brata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije