Splitskog ubicu policija nije uspjela ispitati, poslali ga na psihijatriju

Radiosarajevo.ba
Splitskog ubicu policija nije uspjela ispitati, poslali ga na psihijatriju
Foto: YouTube / Filip Zavadlav

Splitskog trostrukog ubicu, 25-godišnjeg Filipa Zavadlava, koji je u subotu poslijepodne u središtu Splita kalašnjikovom usmrtio trojicu muškaraca, jutros nisu uspjeli ispitati na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Zavadlav je proglašen raspravno nesposobnim i poslat će se na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Filip Zavadlav je nekoliko puta najavljivao da će napraviti pokolj u Splitu?

Brutalna smaknuća iz kalašnjikova u splitskom Varošu nisu obračun kriminalnih skupina, istaknuto je na konferenciji za medije u PU splitsko-dalmatinskoj ujutro. Nije obračun kriminalnih skupina, ali je obračun s kriminalom, mišljenje je javnosti koja je prigrlila osvetu zbog obiteljskih problema kao motiv zbog kojeg je Filip Zavadlav (25) izrešetao tri osobe.

Kako neslužbeno saznaju, bio je potpuno rastrojen, nije bio u stanju odgovarati na pitanja, a izgleda da je tokom noći i jutros u pritvorskoj jedinici govorio o suicidalnim mislima.

Ročište za ispitivanje splitskog ubice bilo je zakazano za 10 sati, a kada je tužitelj Žarko Štrbac vidio kakva je situacija pozvao je stalnu sudsku vještakinju psihijatricu Dolores Britvić. 

Iza podne je zakazano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Filip Zavadlav može biti upućen u bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Splitska policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubistva i općeopasne radnje na štetu četiri osobe.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, Zavadlav je sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije