Filip Zavadlav je nekoliko puta najavljivao da će napraviti pokolj u Splitu?

Radiosarajevo.ba
Filip Zavadlav je nekoliko puta najavljivao da će napraviti pokolj u Splitu?
Foto: Telegram.hr / Filip Zavadlav

Brutalna smaknuća iz kalašnjikova u splitskom Varošu nisu obračun kriminalnih skupina, istaknuto je na konferenciji za medije u PU splitsko-dalmatinskoj ujutro. Nije obračun kriminalnih skupina, ali je obračun s kriminalom, mišljenje je javnosti koja je prigrlila osvetu zbog obiteljskih problema kao motiv zbog kojeg je Filip Zavadlav (25) izrešetao tri osobe.

Navode se dugovi zbog bratove ovisnosti o drogi te iznude novca, čemu je bio izložen s cijelom obitelji. Situacija je, međutim, daleko od toga da bude crno-bijela.

Filip, koji je pomorac, navodno je već, ne jednom, najavljivao da će se obračunati s odgovornima čim dođe kući s broda. Otprije ima dosje u kojem su evidentirane kaznene i prekršajne prijave zbog obiteljskog nasilja, krađa, teških krađa i prijetnji.

Facebook prepun poruka podrške ubici iz Splita

Cijela obitelj koja živi na splitskim Skalicama odavno je pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, upravo zbog obiteljskog nasilja koje se događalo. Jedan brat uhićenog mladića je na liječenju od ovisnosti u Crnoj Gori, a drugi je također doveden u policiju zbog saznanja koja bi mogao imati vezano za pozadinu zločina, piše Jutarnji.

U jednoj od teških krađa Filip Zavadlav je optužen da je zajedno s majkom provalio u crkvu, a u dosjeu ima i presudu na uvjetnu kaznu zbog nasilja u obitelji. Prijavljen je i za zločin iz mržnje zbog prijetnji gay aktivistu u Splitu, ali je u konačnici u tom postupku oslobođen.

Saznaje se također da se nakon trostrukog ubojstva u Varošu Filip Zavadlav presvukao i sakrio automatsku pušku kojom je pucao. Nije uhapšen u odjeći u kojoj je bio u vrijeme krvavog pohoda, tako da nije tačna informacija da je nakon zločina sjedio u lokalu i čekao policiju. Prvo se pobrinuo da se riješi dokaza te je tek potom došao u kafić u kojem je uhićen.

Službeno je potvrđeno da ni on niti članovi njegove obitelji nisu policiji prijavljivali prijetnje ili probleme s osobama iz splitskog kriminalnog miljea. Sve navedeno potkopava priču o ubijanju po Splitu kako bi zaštitio brata i obitelj od zlostavljanja kriminalaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije