Pogledajte trenutak kad je Sabor proključao: ‘To reci Milanoviću, kukavico jedna!‘

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte trenutak kad je Sabor proključao: ‘To reci Milanoviću, kukavico jedna!‘
Printscreen / Hrvatski sabor

Uz optužbe, uvrede i povišene tonove na rubu fizičkog incidenta Hrvatski sabor izmijenio je u srijedu Zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti kojim se uvode kazne od 30.000 (7.500 KM) do 50.000 kuna (12.500 KM) za odgovorne osobe koje ne poštuju obavezu predočenja COVID potvrda u javnopravnim tijelima.

Žestoki sukob zastupnika Mosta i Možemo kulminirao je sukobom Mostovaca i Peđe Grbina (SDP) koji ih je prozvao da parazitiraju.

„Parazitima pružam ruku suradnje, izađite za govornicu i pozovite građane da se cijepe, pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum, sram vas bilo!', vikao je Grbin.

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

To reci Milanoviću, kukavico jedna, lipo si piva Thompsonove Čavoglave”, vikali su mu Nikola Grmoja i Miro Bulj.

„Da mi parazitiramo na smrti, to je ispod svake razine, iznesite me van”, vikala je Marija Selak Raspudić.

Nino Raspudić iz svoje klupe došao je potom ispred Grbina i nešto mu govorio, priključili su mu se Bulj i Marin Miletić, ali se nije čulo što su mu govorili, piše Jutarnji.

„Zgrožen sam ovakvim ponašanjem i raspravom pojedinaca koji se bore za ljudska prava a tukli bi se usred Sabora”, izjavio je Krešo Beljak (HSS).

HDZ-ovcima je poručio da i oni snose dio odgovornosti pitajući ih zašto su se bojali izglasavanja zakona dvotrećinskom većinom.

Nakon ovakvih scena nisam siguran što se sve može događati, molim razgovarajte s ljudima bez obzira na političku opredijeljenost, poručio je vladajućima Beljak.

Vi ste političke kukavice i HDZ u starkama”, uzvratili su Selak Raspudić i Grmoja Sandri Benčić koja je Most opisala kao ekstreme.

„Suočeni smo s dva ekstrema - jedan je ovo što govori Bulj i njegovi kolege koji se protive cijepljenju, a s druge strane je HDZ koji odbija primijeniti članak 17. Ustava koji se odnosi na izvanredno stanje”, kazala je Benčić.

Ovo je jedan od najsramotnijih dana u Saboru, izjavila je Selak Raspudić, a suglasio se Davor Dretar (DP).

„Došao sam u u Sabor s postoperativnog liječenja kroz kordon policije koja vas štiti od hrvatskog naroda, neka vas bude sram” rekao je Dretar očito ciljajući na saborsku većinu i prosvjed na Markovom trgu.

Mostovci su se sukobili i s Miloradom Pupovcem koji ih je prozvao da su „šegrti smrti”.

„Što da vam kažem, mene ne zanimaju HDZ-ovi šegrti koji parazitiraju na epidemiji”, uzvratio mu je Božo Petrov.

„Vi niste šegrti ni ovoga ni onoga nego šegrti smrti”, kazao je Pupovac koji kao i drugi zastupnici dobio tri opomene i oduzeto mu pravo govora.

Šta se sve dešavalo pogledajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije