Muškarac podvalio umjetnu ruku na vakcinaciji kako bi dobio COVID potvrdu

2
Radiosarajevo.ba
Muškarac podvalio umjetnu ruku na vakcinaciji kako bi dobio COVID potvrdu
Foto: AA / Iran

Muškarac iz Italije (50) pokušao je podvaliti umjetnu ruku pod svoju kada je došao na vakcinaciju protiv bolesti COVID-19 te na taj način pokušao dobiti COVID-potvrdu a da se zapravo ne mora vakcinisati.

Prevaru je, piše CNN, uočila medicinska sestra Filippa Bua koja mu je trebala dati vakcinu. Rekla je da je primijetila nešto čudno na ruci.

“Boja kože bila je neuobičajena, puno svjetlija u poređenju s drugom rukom ili licem pacijenta”, rekla je medicinska sestra, koja je, kada je zasukala rukav, primijetila da je koža "kao od gume i hladna".

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Nakon što je ovaj bizaran incident otkriven, muškarac je pokušao nagovoriti medicinsku sestru da 'zažmiri na njega', no ona ga je umjesto toga prijavila policiji koja sada istražuje cijeli slučaj, piše Jutarnji.

"Slučaj graniči sa smiješnim, da nije riječ o vrlo ozbiljnom potezu", napisao je talijanski političar Alberto Cirio na Facebooku i dodao da je ovaj potez "neprihvatljiv s obzirom na broj žrtava koje je ova zemlja platila tokom pandemije", pritom misleći na ljudske živote, ali i društvene i ekonomske neprilike.

Muškarac koji je podvalio umjetnu ruku navodno je zdravstveni radnik koji je bio suspendovan s posla jer se nije želio vakcinisati.

Vakcinacija je inače obavezna za sve zdravstvene radnike u Italiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije