Milanović i dalje odbija COVID potvrde: Samo probajte pametnjakovići, vojska je...

4
Radiosarajevo.ba
Milanović i dalje odbija COVID potvrde: Samo probajte pametnjakovići, vojska je...
FOTO: Fena / Nova šokantna izjava

Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović, ponovio je jučer da neće provoditi odluku o obaveznim COVID potvrdama uprkos novom zakonu koji je u pripremi u ovoj zemlji, a koji propisuje kazne od 30.000 do 50.000 kuna za odgovorne osobe zbog neprovođenja takve odluke.

Kaznu, dodaje, neće moći dobiti predstojnik njegove kancelarije, Orsat Miljenić, jer on ne može provoditi nešto što predsjednik Republike ne odobrava, piše Večernji.

"Svako na Pantovčak dolazi po pozivu. Prijeti se bezumnom represijom hrvatskim građanima. U Ustavu stoji da sam ja taj koji treba štititi vrijednosti i hrvatski Ustav. Kako to radim? Tako da klečim pred Šeparovićem? Kažem, ne da bih zaštitio sebe, nego institucije. Nećeš mi slati svoje janjičare i inspektore gore da idu provjeravati Ured predsjednika. A baš je i zgodna situacija, ne mogu ni proći. Miljenić bi ih i pustio jer je on kao čelnik tijela, ali ja ne dam, jer vojska je na ulazu. I psi", rekao je.

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

Na novinarsko pitanje ima li prostor Pantovčaka status kasarne ili veleposlanstva, odgovorio je da ima status Kancelarije predsjednika.

"Kazna Miljeniću ne može doći kada se on svim srcem bori za provođenje tog zakona. Ja mu ne dam, a ja ne mogu odgovarati. Ako ćemo biti pametnjakovići, ako ministar i Plenković neće isplaćivati dnevnice običnim vojnicima, onda ću ja ovako. Ti ljudi krše zakon stalno. Podupiru korupciju, štite korupciju, postavljaju ljude koji štite njihove afere, stranka im je optužena za pljačku. I što sada rade, iz čiste pakosti sad uvode nekakav zakon s kupljenim rukama", poručio je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije