Pogledajte privođenje ubice iz Mladenovca: Doveli ga u bijelom kombinezonu i čarapama

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte privođenje ubice iz Mladenovca: Doveli ga u bijelom kombinezonu i čarapama
Foto: Telegraf.rs / Privođenje Uroša B, ubice iz Mladenovca

U napadu koji se dogodio u četvrtak uveče u Mladenovcu, u selima Malo Orašje i Dubona ubijeno je osmoro ljudi, a 14 je ranjenih.

Masovnog ubicu Uroša B. doveli su u policijsku stanicu u Smederevu, a reporteri Telegrafa snimili su kako ubica izgleda nakon stravičnog masakra koji je počinio.

Dovezen je pod jakim policijskim snagama, a hodao je u bijelom kombinezonu, bos, u čarapama. Uveden je odmah u policijsku stanicu.

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Tu će i biti saslušan u Tužilaštvu koje dijeli zgradu sa policijom. Biće mu određeno policijsko zadržavanje od 48 sati nakon čega će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Verovatno će mu se i suditi u Smederevu, jer najveći broj žrtava teritorijalno pripada ovoj opštini. 

Kako se nezvanično navodi, policija ga je vodila da pronađe i preda pušku kojom je pucao, pa je iz tog razloga u stanicu stigao tek u kasnim popodnevnim satima.

Uroš B. uhapšen je osam sati nakon zločina kod Kragujevca.

Kako javljaju tamošnji mediji, sve je počelo kada se posvađao s društvom s kojim je bio u školskom dvorištu. Došao je do kuće i uzeo automatsku pušku. Potom se vratio do društva, pucao na ekipu koja je pravila roštilj, zatim sjeo u Mercedes i navodno pucao iz automobila u pokretu. Navodno, on je kasnije mijenjao automobil.

Inače, osumnjičeni nije osuđivan, međutim, navodno je i ranije prijavljivan za nasilje i važio je za problematičnog muškarca. Navodno, napadač je sin vojnog lica.

Snimak hapšenja Uroša B.: Pogledajte kako su specijalci satjerali u ćošak napadača iz Mladenovca

Snimak hapšenja Uroša B.: Pogledajte kako su specijalci satjerali u ćošak napadača iz Mladenovca

Ovo je, u 48 sati, druga masovna pucnjava (s višetrukim žrtvama) u Srbiji.

Podsjetimo maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba. Ubijen je zaštitar škole i osmero učenika, dok je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE, a više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije