Pogledajte fotografije iscrpljenih vatrogasaca koji gase požar na otoku Čiovo

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte fotografije iscrpljenih vatrogasaca koji gase požar na otoku Čiovo
Foto: Facebook / Vatrogasci nakon gašenja požara

Na hrvatskom otoku Čiovo, na području Okruga Gornjeg, jučer, 27. jula izbio je veliki požar oko 15:30 koji je zahvatio šumu i nisko rastinje.

Na teren su odmah izašli vatrgoasci koji su cijelu noć pokušavali ugasiti požar, a situaciju oko gašenja vatre im je usporavao jak vjetar. 

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasne snage s operativnih područja Kaštela i Trogir, Intervencijska vatrogasna postrojba Split te tri protupožarna aviona Canadair CL 415 i tri protupožarna zaviona AT 802 FireBoss.

Mjesto u BiH nakon nevremena kao da je usred zime

Mjesto u BiH nakon nevremena kao da je usred zime

"U gašenju trenutno sudjeluje 150 vatrogasaca sa 30 vozila te 6 protupožarnih aviona. Jak vjetar otežava gašenje, ali u ovome trenutku objekti nisu ugroženi", rekao je ranije glasnogovornik  Vatrogasne jedinice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Policijski službenici su odmah na terenu započeli postupak obavljanja provjera i utvrđivanja činjenica vezanih za ovaj požar, poručila je jutros splitska policija.

"Sinoć su u službene prostorije dovedena dva muškarca koja se dovode u vezu s izbijanjem požara. Tokom dana bit će obavljen uviđaja, a u toku je istraživanje", objavili su iz splitske policije.

Borba sa velikim požarom kod Dubrovnika: Vatrogasci na terenu, očekuje se jak vjetar

Borba sa velikim požarom kod Dubrovnika: Vatrogasci na terenu, očekuje se jak vjetar

Situacija je dosta bolja nego jučer, ali kanaderi još uvijek gase požar, piše 24sata.hr.

Čiovo

Posted by Vatrogasci - 193 on Thursday, July 27, 2023

Iza vatrogasaca na Čiovu je bila je besana noć. Trud im se itekako isplatio s obzirom da su na otoku rano jutros izbila još dva manja požara.

Fotografije iscrpljenih vatrogasaca, preplavile su društvene mreže.

Vatrogasci gase požar na Čiovu
Foto: Facebook: Vatrogasci gase požar na Čiovu

Na Facebook stranici Vatrogasci - 193, objavljeno je nekoliko fotografija požara, kao i ekipe koja je zaslužna za veliki trud i borbu protiv vatrene stihije. 

Objava je dobila mnogo pohvala.

"Svaka čast momci, neka vas Bog čuva", Naši heroji, Bože čuvaj ih", "Podrška dragi ljudi", "Oni su vrijedni ministarskih plaća, a ne ovi što spavaju po sjednicama u saboru", redom su se nizali komentari...

Slike od bezbroj riječi.... 💪

Posted by Vatrogasci - 193 on Friday, July 28, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije