Veliki požar na Čiovu: Vatrena linija duga kilometrima, na terenu 150 vatrogasaca i šest kanadera

2
Radiosarajevo.ba
Veliki požar na Čiovu: Vatrena linija duga kilometrima, na terenu 150 vatrogasaca i šest kanadera
Foto: Printscreen / Požar na Čiovu

Na hrvatskom otoku Čiovo, na području Okruga Gornjeg izbio je veliki požar oko 15:30 koji je zahvatio šumu i nisko rastinje. Na terenu se nalaze vatrgoasci koji cijelo popodne pokušavaju ugasiti požar.

Puše vjetar, što otežava gašenje vatre.

"U gašenju sudjeluju vatrogasne snage s kaštelanskog i trogirskog područja, pripadnici Intervencijske vatrogasne potrojbe Split te su upućena i dva Canadaira", saopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Na terenu 150 vatrogasaca

U gašenju požara sudjeluju vatrogasne snage s operativnih područja Kaštela i Trogir, Intervencijska vatrogasna postrojba Split te tri protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i tri protupožarna zrakoplova AT 802 FireBoss.

"U gašenju trenutno sudjeluje 150 vatrogasaca sa 30 vozila te 6 protupožarnih aviona. Jak vjetar otežava gašenje, ali u ovome trenutku objekti nisu ugroženi", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Požar na Čiovu
Foto: Printscreen: Požar na Čiovu

Vatrogasne snage, kako one zemaljske tako i zračne, veliki požar koji cijelo popodne gori na Čiovu, čini se, stavljaju polako pod kontrolu. Oblaci crnog dima uzrokovani gorenjem automobila i guma, od drugog požara koji je buknuo na odlagalištu automobila, više nisu vidljivi, a kanaderi trenutno nadljeću južnu stranu iznad Slatina.

Vatra i dim znatno su manje vidljivi i čini se kako bi se stanje ubrzo moglo normalizirati, što bi značilo da je katastrofa koja je prijetila cijelom Čiovu izbjegnuta.

Također, Mate Melvan, voditelj Službe prihvata i otpreme putnika, kaže da se zračni promet na splitskom aerodromu odvija bez poteškoća, pa putnici nemaju razloga za brigu.

Glavni vatrogasni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković za Radio Dalmaciju je rekao da, iako se vatra brzo širila prema jugu, nisu bile ugrožene kuće. No situacija nije bila dobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije