Hrvatska: U vezi požara na Čiovu uhapšene dvije osobe

1
Radiosarajevo.ba
Hrvatska: U vezi požara na Čiovu uhapšene dvije osobe
Foto: Twitter / Požar u Čiovu

Policijski službenici su odmah na terenu započeli postupak obavljanja provjera i utvrđivanja činjenica vezanih uz požar koji je jučer, 27. jula 2023.godine oko 15.20 sati izbio u mjestu Žedno na otoku Čiovo, poručila je jutros splitska policija.

"Sinoć su u službene prostorije dovedena dva muškarca koja se dovode u vezu s izbijanjem požara. Tokom jutra obaviti će se uviđaj u toku je istraživanje", objavili su iz splitske policije.

Iza vatrogasaca na Čiovu je besana noć. Trud se itekako isplatio s obzirom da su na otoku u petak, 28,jula, rano ujutro gorjela još samo dva manja požara.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

U uvali Mavarštica situacija je puno povoljnija nego jučer. Na požarištu mjestimično još ima plamena i izdimljavanja, a tokom noći na terenu je bilo 145 vatrogasaca i 45 vozila koji su aktivno čuvali požarište.

Uprkos jakom vjetru koji je puhao i otežavao gašenje, vatrogasci su uspjeli jučer tokom popodneva i noći spriječiti njegovo širenje stoga nije bilo opasnosti za objekte, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Podsjećamo, na Čiovu, odmah iznad naselja Okrug Gornji u popodnevnim satima u četvrtak izbio je požar koji se zbog vjetra vrlo brzo proširio.

Na teren je odmah izašlo nekoliko vatrogasnih društva s područja Trogira i Kaštela, a požar je na kraju gasilo 150 vatrogasaca i 6 kanadera i air traktora.

"Ovo je najveći i najgori požar ove godine! Uz bok ovom što je bio kraj Šibenika... Užas jedan!", rekli su vatrogasci koji su se čitavu noć borili s vatrenom stihijom, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije