Hrvatska / Plenković upozorio Milanovića: 'Skuliraj' se do 9. novembra pa ćemo vidjeti...

02. 11. 2021. u 19:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković je danas govorio na klimatskom summitu u Glasgowu, a nakon toga je dao izjavu medijima.

Komentarisao je današnji najsnažniji dosad obračun predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i ministra odbrane ove zemlje, Marija Banožića

Podsjetimo, prvo je Milanović Banožića nazvao 'opuškom' i zatražio njegovu smjenu, a onda je Banožić za Milanovića rekao da je psihijatrijski slučaj i rekao da je odavno vrijeme za njegov opoziv, piše Index.

Osvrnuo se i na posljednje uvrede koje su Milanović i Banožić razmijenili.

"To kontinuirano stavljanje konteksta protuzakonitog ponašanja, privatiziranja vojske od strane Milanovića, izjava na razini šefa države, to dosad nismo vidjeli. Vidjeli smo puno kreativnih ljudi u politici, ali ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika gdje HDZ zove praktički nacistički strankom, za ministra kaže da je opušak… Neka se malo skulira do 9. novembra pa ćemo vidjeti o čemu se radi", poručio je premijer Hrvatske.

"Javnost treba biti zabrinuta i snažno osuditi nezakonito ponašanje predsjednika pri kršenju zakona o sudovima. Javnost bi trebala pasti od šoka da predsjednik građanima ne čestita Dan državnosti", dodao je predsjednik Vlade susjedne zemlje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)