Hrvatski ministar odgovorio Milanoviću: Danas ću pustiti dokumente za Bugojno

5
Radiosarajevo.ba
Hrvatski ministar odgovorio Milanoviću: Danas ću pustiti dokumente za Bugojno
Foto: Kolaž / Banožić uzvratio Milanoviću na uvrede

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić nastavio je sukob sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, a tema je između ostalog bila i slanje vojnika u Bosnu i Hercegovinu, preciznije Bugojno.

Milanović je 29. oktobra, govoreći o optužbama Banožića da je htio poslati vojsku u BiH, kazao da je Banožić "mala stranačka štetočina koja zloupotrebljava ovlasti".

Banožić je danas uzvratio Milanoviću na tu i još neke uvrede kazavši kako će iznijeti u javnost dokumente koji pokazuju da su se kršili zakoni o obrani Hrvatske kada su se htjeli vojnici poslati na događaj u Bugojnu.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

"Ja ću danas pustiti dokumente van. Dobijam dosta uvreda, da sam lažov, da sam čovjek koji ne želi dobro sustavu. Sve odluke će se jasno vidjeti, da se ne poštivaju zakoni o obrani. Vidjet će se jasno da se donose odluke temeljem odluka predsjednika. Vidjet će se da na mene radio pritisak iako sam pristojno tražio da se dostavi zahtijev za počasno-zaštitnu bojnu koja je trebala otići u Bugojno u ožujku da se dostavi Ministarstvu obrane kako bih ja potpisao odluku", kazao je Banožić i dodao:

"Načelnik Hranj (načelnik Oružanih snaga Hrvatske Robert Hranj op. a.) je znao da ne može izdati odluku jer je znao da je to u suprotnosti sa Zakonom o obrani i onda je tražio od mene zamolbu. Isto tako ćete vidjeti odluku u kojoj poiše da sam na osnovu toga što je zamolbu napisao načelnik glavnog stožera napravio odluku da hrvatski vojnici ne budu zaustavljeni na granici", kazao je Banožić.

Dodao je da Milanović govori jezikom uličara:

"To je čovjek bez karaktera. Nazivati nekoga pogrdnim riječima, lažljivcem... nazivati nekoga opuškom... da će on nekoga umiroviti... najbolje govori u kojoj je on u ovom trenutku psihičkoj fazi. Nije dobar za RH, osobito stoga što je to danas napravio u Vukovaru, u mjestu na kojem svi prije svega moramo razmišljati o Vukovarcima i njihovim osjećajima", kazao je ministar Banožić.

"Kada nema argumenata, kada mu sve pokažete papirnato, kao što ću pokazati za Bugojno, onda imate slučaj da vas počinje nazivati lažovom, omalovažavati i vrijeđati", dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije