Patrijarh Irinej pozitivan na koronavirus

2
Radiosarajevo.ba
Patrijarh Irinej pozitivan na koronavirus
Foto: SPC / Patrijarh Irinej

Patrijarh Irinej pozitivan je na koronavirus, objavila je večeras Srpska pravoslavna crkva na svojoj web stranici.

"U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS COV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej pozitivan", navedeno je u saopćenju.

Istaknuto je da je patrijarh Irinej bez simptoma i odličnog općeg stanja.

"Njegova Svetost je hospitalizovan u COVID bolnici u Beogradu", naveli su iz SPC.

Podsjetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sahranjen je u nedjelju u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, pred nekoliko hiljada vjernika i direktan TV prijenos na crnogorskom javnom servisu RTCG.

Mitropolit Amfilogije umro je u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore. Njemu je, kako su prenijeli mediji, 6. oktobra dijagnosticiran koronavirus. Rezultati 20. oktobra pokazali su da je negativan, ali se situacija naglo pogoršala.

I episkop budimljansko-nikšićki Joanikije nalazi se u samoizolaciji u Đurđevim Stupovima nakon što je osjetio malaksalost uz konstatovanu blagu povišenu tjelesnu temperaturu. Za sutra je, kako je najavljeno, planirana dalja dijagnostika, odnosno skener pluća i PCR test, prenosi portal Pobjeda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije