Joanikije u samoizolaciji, sutra radi test na koronavirus

3
Radiosarajevo.ba
Joanikije u samoizolaciji, sutra radi test na koronavirus
Foto: Pobjeda.me / Joanikije

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije se nalazi u samoizolaciji u Đurđevim Stupovima nakon što je osjetio malaksalost uz konstatovanu blagu povišenu tjelesnu temperaturu.

Za sutra je, kako je najavljeno, planirana dalja dijagnostika, odnosno skener pluća i PCR test, prenosi portal Pobjeda.

Iz Eparhije budimljansko-nikšićke javili su se nakon što su se pojavili medijski napisi koji su, kako su rekli, izazvali veliku zabrinutost vjernog naroda.

"Tokom današnjeg dana vladika je osjetio malaksalost uz konstatovanu blago povišenu tjelesnu temperaturu. Neposredno zatim vladika se samoizolovao u Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke. Nakon opsežnog fizikalnog pregleda i laboratorijskih nalaza, ljekari su konstatovali da je fizikalni nalaz po sistemima uredan i da su faktori zapaljenja u fiziološkim granicama. Nakon ordinirane simptomatske terapije (ljekovi za obaranje temperature i vitamini) vladika nema povišenu tjelesnu temperaturu i osjeća se dobro. Za sjutra je planirana dalja dijagnostika (skener pluća i virusološko testiranje na novi korona virus - PCR, koja je jedina zvanična dijagnostička metoda na osnovu koje se izdaje nalaz na kovid19)", precizirano je u saopštenju.

Episkop je, kako je navedeno, pod budnim nadzorom ljekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje.

"Pozivamo javnost da se o zdravstvenom stanju episkopa informiše isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske", navedeno je u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije