Patolog otkrio najvažniji element u istrazi ubistva Danke (2): ‘Dvije se stvari moraju poklopiti'

1
Radiosarajevo.ba
Patolog otkrio najvažniji element u istrazi ubistva Danke (2): ‘Dvije se stvari moraju poklopiti'
Foto: Ringier / Danka Ilić sa roditeljima

Patolog Radoslav Radosavljević izjavio je u četvrtak, 11. aprila, u povodu ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Bora, da se biološki materijal djevojčice može pronaći na svim predmetima s kojima je ona došla u kontakt - odjeći, obući, igračkama, kao i na lišću ukoliko je na njega kapnula krv iz rane, prenose srbijanski mediji.

On je za Tanjug istaknuo da je DNK ključna metoda u identifikaciji tijela i najvažniji elemenat u istrazi, jer se DNK profil djevojčice mora poklopiti s DNK profilom njezine majke, odnosno najbližih krvnih srodnika.

Na pitanje jesu li, kako prolazi vrijeme od ubistva Danke Ilić, manje šanse da se utvrde svi detalji ubistva, Radosavljević je rekao da vrijeme koje prolazi čini to da dolazi do degenerativnih sekundarnih promjena na tijelu, kao i da vanjske okolnosti, poput vlage, visoke temperature, djelovanje životinja mogu dovesti do određenih promjena.

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Podsjetimo, potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čiju smrt su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" u Boru Srđan Janković (50)Dejan Dragijević (50), nastavlja se nesmanjenim intenzitetom, a policija obilazi, pretražuje i kopa teren čak i tamo gdje ljudska noga nije kročila, izjavio je državni sekretar MUP-a Srbije Željko Brkić i objasnio da teza "tijela nema" ne može ugroziti istragu i osumnjičene osloboditi odgovornosti.

Brkić ističe da ima dokaza i materijalnih i osobnih koji potkrepljuju priznanje, ali da "o njima ne može da govori".

"Tužilaštvo vodi računa o njima, o tome na koji će način izaći s njima u javnost, kao i o vjerodostojnosti dokaza. Ta činjenica da još ne postoji tijelo ni na koji način ne uskraćuje mogućnost suda da u skladu s drugim dokazima i drugim saznanjima donese presudu.

Stručnjaci o potrazi za tijelom malene Danke (2): "Da li kriju još nešto?"

Stručnjaci o potrazi za tijelom malene Danke (2): "Da li kriju još nešto?"

Inače, pogreb Dalibora Dragijevića, koji je osumnjičen da je bratu Dejanu Dragijeviću zajedno s ocem Radoslavom pomogao da sakriju tijelo malene Danke, održan je na Novom groblju u Zlotu, gdje se od ranih jutarnjih sati priprema sve za pogreb. Kako neslužbeno doznajemo, pogreb je bio u 14 sati, a posmrtni ostaci Dalibora Dragijevića stigli su u Zlot direktno iz Niša.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije