Paprena cijena: Znate li koliko košta sat parkinga u Dubrovniku?

4
N. Ć.
Paprena cijena: Znate li koliko košta sat parkinga u Dubrovniku?
Foto: Radiosarajevo / Parking zona 3

Sa službenim početkom ljetne turističke sezone na Jadranskoj obali, sve su veće gužve. Smještajni kapaciteti uveliko su puni, a sudeći prema tome hotelijeri očekuju veoma uspješnu sezonu.

Pojedini hrvatski gradovi poput Hvara, Zadra, Rijeke i Dubrovnika najviše privlače turiste, ali dolaskom ljeta domaći gosti su morali i korigovati stare cijene, počevši od smještaja pa sve do parking mjesta.

Takva situacija je i u Dubovniku, gradu poznatom po nevjerovatno lijepim uvalama, starim tvrđavama, i prelijepim šetalištima.  

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Ekipa portala Radiosarajevo.ba, boravila je preko vikenda u Dubrovniku, gdje je imala priliku saznati kako se kreću cijene parkinga.

Planirate putovanje, želite biti spremni u potpunosti i osigurati svoje parking mjesto bez ikakvih problema; u nastavku teksta saznajte koliko ćete morati izdvojiti novaca

Dubrovnik je podijeljen na parking zone 0 (nulta), ZONA 1, ZONA 2, ZONA 3, i ZONA 4 što znači da su se cijene parkinga ove sezone korigovale prema određenim gradskim lokacijama. 

Nije isto ako ljetujete u najekskluzivnijem hotelu, u Starom Gradu ili u nekoj priobalnoj uvali u Dubrovniku.

Za Dubrovčane, ali i njihove goste važi ona "zlatna", koliko para - toliko muzike

ZONA 0 (nulta) u julu iznosi 10 eura (20 KM) po satu, i tako će se plaćati sve do kraja turističke sezone, tačnije do početka oktobra.

Cijena parkinga u ZONI 1 iznosi 1,3 eura po satu (2.60 KM), dok se za ZONU 2 koja obuhvata ulična parkirališta plaćanje vrši u zavisnosti od zadržavanja, a cijena se kreće od 3 eura (6 KM) po satu. 

Kada je riječ o dnevnim varijantama, u nultoj ZONI za svoje parking mjesto morat ćete izdvojiti nevjerovatnih 199 eura (400 KM), u ZONI 2 ipak nešto manje - 132 eura (260 KM), dok se za ZONU 3 izdvaja 17,3 eura (34 KM).

U slučaju da boravite na lokacijama poznatim po svojim prirodnim ljepotama, šumi, ili pak na magistralnom dijelu, u okolnim gradskim mjestima - možete pronaći i besplatan parking.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije