I ovo je BiH: Zeničanin uplatio cjelodnevni parking turistima iz Srbije kako ne bi platili kaznu

8
Radiosarajevo.ba
I ovo je BiH: Zeničanin uplatio cjelodnevni parking turistima iz Srbije kako ne bi platili kaznu
Foto: Instagram / Poruka na automobilu

Na Instagram stranici "Prijateljstvo BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore" objavljena je fotografija koja je oduševila internet.

Par iz Srbije podijelio je svoje iskustvo iz Zenice koje ih je oduševilo i koje će dugo, dugo pamtiti.

Naime, Marijana i Teodor iz Beograda došli su u turistički obilazak Zenice uplativši samo dva sata parkinga. Oduševljeni gradom, zadržali su se duže i zaboravili na parkirani automobil.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Nakon što su došli do vozila, zatekla ih je poruka koju zasigurno nisu očekivali.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Da i mi podijelimo nešto sa vama. Odlučili smo da porodično napravimo malu turneju po Bosni i na našem putu se našla i Zenica. Parkirali smo se i otišli šetati kroz grad. Došli smo u Zenicu oko 13:00 sati. Suprug je uplatio parking za 2 sata, a nama se Zenica jako svidjela pa smo ostali mnogo duže i totalno zaboravili na parking i da treba da platimo dodatno vrijeme. Kada smo se vraćali ka autu tek smo se minut, dva pred što ćemo doći do auta sjetili da smo zaboravili dodatno uplatiti za parking i očekivali smo kaznu.

Na nekih dvadesetak metara vidimo nešto iza prednjeg brisača i bili smo ubijeđeni da je to upravo kazna. Međutim, dočekala nas je jako prijatna poruka. Neko je valjda primjetio da nam neko iz parking servisa želi napisati kaznu, da bi, vjerovali ili ne, taj neko ko nam je apsolutno nepoznat, spriječio da nam bude napisana kazna i uplatio parking za cijeli dan. Šta reći? Žao mi je samo što nam nije ostavio neki kontakt, barem da mu se zahvalimo ako ne želi novac, ali ne, ništa nije ostavio kao kontakt. Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marijana i Teodor sa djecom iz Beograda. Bosanci, divni ljudi!"

"Dragi prijatelju ili prijateljice. Obzirom da si iz Srbije, nisam htio da ti se pokvari odmor malom neprijatnošću. Naime, zaboravio/la si da uplatiš parking pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis ti je htio napisati kaznu, a ja sam spriječio. Dragi prijatelji, uživajte u Zenici", piše na papiriću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije