Otvorena nova zgrada Ambasade Rusije u Zagrebu: Prisustvovala i Kolinda

5
Radiosarajevo.ba
Otvorena nova zgrada Ambasade Rusije u Zagrebu: Prisustvovala i Kolinda
Foto: EPA-EFE / Zagreb

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov u Zagrebu je svečano otvorio novu zgradu Ambasade Ruske Federacije. Na otvorenje je stigla i bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Nova TV javlja kako je Grabar Kitarović na ulazu u zgradu novog veleposlanstva razlomila kruh s Lavrovom. Bivša predsjednica nije bila najavljena u protokolu, ali je rečeno da su ju pozvali organizatori događaja.

Šef ruske diplomacije se ranije sastao s najvišim hrvatskim dužnosnicima u sklopu regionalne turneje tijekom koje je bio i u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U novoj amabasadi u Bosanskoj ulici dočekali su ga hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić, koji je jedini dao izjavu novinarima, rekao je da ga je Lavrov pozvao u Sjevernu Osetiju, regiju na Kavkazu čiji je počasni građanin, a on je preko Lavrova poslao pozdrave ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je dao orden za prijateljstvo, piše Tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije