Hrvatski ministar o Lavrovu: Otkrio sam njegovu toplu dušu

13
Radiosarajevo.ba
Hrvatski ministar o Lavrovu: Otkrio sam njegovu toplu dušu
Foto: EPA-EFE / Lavrov i Grlić Radman

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov stigao je u posjetu Hrvatskoj. On se u Ministarstvu vanjskih poslova sastao s ministrom vanjskih poslova RH, Gordanom Grlićem Radmanom, a s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, odnosima Rusije i EU-a te o stanju u jugoistočnoj Europi.

Ministri su razmijenili i poklone, pri čemu je Lavrov Grlić-Radmanu poklonio monografiju Moskve u kožnom uvezu. Ministar Grlić-Radman njemu je poklonio zdjelu od bračkog kamena. Nakon što su završili sastanci dvojice ministara, kao i sastanak njihovih delegacija, dali su izjave za medije.

Prvi je govorio Goran Grlić Radman rekavši kako mu je vrlo drago jer je bio domaćin “dragom Sergeju” koji je u Zagrebu zadnji put bio prije 16 godina i šest dana, piše Telegram.hr.

“Susret smo počeli sa…ja sam imao jednu knjigu poezije i otkrio sam toplu ljudsku dušu Sergeja Lavrova i ja sam čitao poeziju koju je pisao Lavrov. Osim što je ministar vanjskih poslova on je i pjesnik”, rekao je Grlić-Radman.

Grlić-Radman je rekao kako vjeruje da postoji posvećenost s obje strane te kako je s ministrom potpisao plan konzultaciaj dvaju ministarstava za sljedeće dvije godine i dodao kako je Lavrov potpisao sporazum o kulturnoj suradnji s ministarstvom kulture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije