Sergej Lavrov: Pri ulasku u avion podigao tri prsta

25
Radiosarajevo.ba
Sergej Lavrov:  Pri ulasku u avion podigao tri prsta
Foto: Tanjug / Sergej Lavrov

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov završio je sinoć zvaničnu posjetu Srbiji, a sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu ispratio ga je ministar vanjskih poslova Nikola Selaković.

Prilikom ulaska u avion, Lavrov se okrenuo prema domaćinima, mahnuvši im, a potom je pokazao i tri prsta.

Lavrov, koju je u jednodnevnu posjetu Srbiji došao iz BiH, je iz Beograda odletio za Zagreb, gdje nastavlja svoju turneju po zemljama regiona.

"Hvala Srbiji i predsjedniku Vučiću na gostoprimstvu i ljubaznosti. Pričali smo i o Kosovu, izrazili smo želju da Evropa kao posrednik doprinese donošenje važnih i ispravnih odluka i da prepozna očiglednu sabotažu Prištine. Izbjegavaju formiranje SZO i to je već godinama jasno" rekao je, a prenosi tanjug.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić su jučer odbili da se sastanu sa Sergej Lavrovom.

Razlozi su nepoštivanje bh. institucija, odnosno, Bosna i Hercegovina nije ispoštovana, zbog neisticanja grba i zastave prilikom susreta Lavrova i Predsjedavajućeg predsjedništva BiH Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije