Otkazan još jedan festival u regionu

Radiosarajevo.ba
Otkazan još jedan festival u regionu
Foto: Glas Istre / Pula

Zbog aktuelne epidemiološke situacije odgađa se i Pula Film Festival.

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, već je objavio da se Motovun film festival i Jazz festival u Grožnjanu ove godine ipak neće održati, a to je vrlo izvjesno i za Pulski filmski festival unatoč svim pripremama koje su do sada tekle.

Podsjetimo, otvorenje info punkta 67. Pula Film Festivala bilo je najavljeno za ovu subotu,  te je krenula i prodaja ulaznica, a sam Pula Film Festival trebao se održati od 18. do 26. jula na tradicionalnim lokacijama u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu

Zbog epidemiološke situacije, broj planiranih sjedišta tj. broja posjetitelja u Areni znatno je smanjen u odnosu na prošle godine, no s povećanim brojem novozaraženih, za sve veći broj manifestacija, pa tako i ovu, upitno je održavanje.

"Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano za COVID-19 u Republici Hrvatskoj i našem okruženju, potrebno je otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije uključujući Motovun Film Festival, Pula Film Festival i Međunarodni Jazz Festival u Grožnjanu", navodi Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Kako je istaknuto, gosti i izvođači na tim manifestacijama dolaze iz zemalja visokog rizika.

"Prateći događaju okupljanju veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance. U takvim okolnostima teško je provoditi protuepidemijske mjere.Okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19 koronavirusa, što može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji", kazao je Kozlevac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije