Okupljanje neonacista u Novom Sadu, anatifašisti traže zabranu skupa

4
Radiosarajevo.ba
Okupljanje neonacista u Novom Sadu, anatifašisti traže zabranu skupa
Facebook / Ilustracija

Profašistička organizacija "Tradicionalisti", koja podržava ideje predsjednika kvislinške Vlade Srbije u vrijeme Drugog svetskog rata Milana Nedića, pozvala je pristalice na skup protiv antifašista u Novom Sadu.

Tim povodom oglasila se grupa Vojvođanska partija koja poziva nadležne organe Srbije da zabrane ovaj skup.

Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

"Vojvođanska partija poziva nadležne organe republike Srbije da zabrane skup neonacista u Novom Sadu koji je najavila profašistička organizacija 'Tradicionalisti' u četvrtak 4. februara ispred Uspenske crkve.

Novi Sad i Vojvodina su već duže vreme na meti raznih fašističkih organizacija i njihovih sledbenika.

Nedopustivo je da policija i tužilaštvo ne reaguju na provokacije i pretnje kojima smo, kao građani, gotovo svakodnevno izloženi usled neometanog delovanja organizacija i ljudi koji promovišu politiku 'krvi i tla', koji javno ispoljavaju agresiju i mržnju prema svemu što nije 'srpskog pravoslavnog roda'.

Novi Sad i Vojvodina su utemeljeni na antifašizmu, multikulturalnosti, multikonfesionalnosti, multietničosti i svako ko pokuša da naruši te vrednosti nije mu mesto na slobodi nego iza rešetaka. Očekujemo hitnu reakciju policije i zabranu fašističkog skupa, a ako to ne bude slučaj, organizovaćemo se sami i neće nam biti prvi put da odbranimo naš grad od ljudskog šljama i smeća.

Smrt fašizmu!", napisali su na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije