Oglasio se MUP Srbije: Lažan snimak trenutka ubistva u školi u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Oglasio se MUP Srbije: Lažan snimak trenutka ubistva u školi u Beogradu
Foto: Društvene mreže / MUP Srbije: Lažni snimak

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji navodno pokazuje trenutak ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je - lažan, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Zbog nevjerovatne nemarnosti i odsustva empatije prema žrtvama, kao i širenja panike, sada MUP  Srbije intenzivno radi na identifikaciji lica koje je objavilo ovaj lažni snimak, a koji je dodatno uznemirio građane", navodi se u saopćenju.

Portal Radiosarajevo.ba neće objaviti lažni snimak iz škole u Beogradu, iz poštovanja prema žrtvama.

Robert Dacešin proveo 24 sata zaključan u pećini u Bosni i Hercegovini

Robert Dacešin proveo 24 sata zaključan u pećini u Bosni i Hercegovini

Kako je ranije saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare, osumnjičeni za masakr je detaljno planirao ubistvo. Prema riječima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. (14) je mjesec dana planirao ubistvo, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla čak spisak učenika i skicu škole.

Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije