Oglasili se roditelji dječaka nakon incidenta u školi Ribnikar, tvrde da je nož bio podmetnut

2
Radiosarajevo.ba
Oglasili se roditelji dječaka nakon incidenta u školi Ribnikar, tvrde da je nož bio podmetnut
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd

U istom danu u kojem su roditelji ubijene Sofije Negić svjedočili u parničnom postupku koji se vodi protiv roditelja dječaka ubice, a po prijavi 27 članova porodica ubijenih 3. maja, odjeknula je vijest da je u toj istoj Osnovnoj školi Ribnikar u ruksaku jednog učenika pronađen nož.

Incident je prošao bez posljedica, ali su ostala pitanja. Šta se tačno dogodilo? Šta su rekli roditelji tog dječaka? I, što je najvažnije, šta će dalje biti preduzeto?

Kako je izgledao jučerašnji dan, korak po korak.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

"Nakon trećeg časa, jedan učenik osmog razreda obavijestio je direktora škole da sumnja da drugi učenik istog razreda ima nož u ruksaku. Otišli su do učionice i zatekli ruksak u posljednjoj klupi. Školski policajac je ustanovio da je u ruksaku nož. Učenik čiji je taj ruksak je za to vrijeme bio u dvorištu, na velikom odmoru, i pozvan je kod direktora na razgovor", navodi dobro obaviješten izvor.

Razgovoru je, prema saznanjima, prisustvovala i psihološkinja, a učenik je tvrdio da to nije njegov nož i da ga nije ponio od kuće.

To je i ponovio u prisustvu roditelja i policije. Rekao je i da ruksak uopšte nije ostavio na toj klupi prije nego što je izašao na odmor", navodi izvor.

Zanimljivo je da to nije bio prvi put da se u školi čuju optužbe o nožu i da su u priči pomenuta ista dvojica učenika. Psihološkinja je ranije već razgovarala sa ovom dvojicom učenika i sa njihovim roditeljima jer je i ranije prvi dječak prijavljivao svoje sumnje da je drugi u školu donosio nož, piše Blic.

Nova drama u beogradskoj školi Ribnikar, kod učenika pronađen nož

Nova drama u beogradskoj školi Ribnikar, kod učenika pronađen nož

"Majka drugog učenika je rekla da od te situacije svaki dan prije škole pregleda ruksak svom djetetu. Njegov otac je čak javno izrazio vjerovanje da je neko podmetnuo nož u ruskak njegovog sina. Kao mogući motiv podmetanja je naveo činjenicu da je radio kao forenzičar telefona u slučaju masovnog ubistva u istoj školi u maju prošle godine", kaže izvor.

Izvor navodi da je neophodno da se dobije izveštaj policije, s obzirom na okolnosti događaja i da roditelji drugog dječaka vjeruju i tvrde da mu je nož podmetnut.

U školi nije bilo nikakvih incidenta i dječak koji je imao nož kod sebe je odveden u policijsku stanicu. Ovu informaciju je za potvrdio i jedan od roditelja djece koja idu u OŠ Vladislav Ribnikar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije