Nova drama u beogradskoj školi Ribnikar, kod učenika pronađen nož

1
Radiosarajevo.ba
Nova drama u beogradskoj školi Ribnikar, kod učenika pronađen nož
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu

Školski policajac u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pronašao je nož u ruksaku jednog od učenika.

Kako javljaju srbijanski mediji, u školi nije bilo nikakvih incidenta, oružje je pronašao policajac, a djeca su odmah poslana kući.

U Viber poruci upućenoj roditeljima je navedeno da će detaljne informacije o svemu dobiti kasnije, a roditeljima je stigla poruka da nastave neće biti do kraja dana. Jedan od roditelja djece koja idu u OŠ Vladislav Ribnikar izjavio je sljedeće: "Nož jeste pronađen kod jednog od učenika škole, đaka osmog razreda, ali nije došlo ni do kakvog incidenta. Nož je oduzet djetetu, a djeca su puštena kući. Djeca su dovoljno istraumirana i ovo im je dodatno teško. Mi kao roditelji se naravno brinemo, ali moramo da budemo sigurni da je školsko okruženje za našu decu sigurno."

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

Doznaje se kako je dijete, kod kojeg je pronađen nož, odvedeno u policiju.

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja 2023. dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru ubijeno je deset osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno. Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije