Nakon što je prijava odbačena: Oglasila se i glumica Danijela Štajnfeld

0
Radiosarajevo.ba
Nakon što je prijava odbačena: Oglasila se i glumica Danijela Štajnfeld
Foto: Instagram / Glumica na Instagramu objavila poruku

Glumica Danijela Štajnfeld oglasila se na Instagramu nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu u utorak odbacilo njenu krivičnu prijavu protiv glumca Branislav Lečića, kog je optužila za silovanje.

Ona je u objavi napisala da ne mora ništa nikom da dokazuje, i kako je navela, želi da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje, kao i pravo na podršku, prenosi Nedeljnik.rs.

„I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. Zato ja neću stati“, napisala je glumica.

Glumica je na svom Instagramu postavila i izjavu Merime Isaković, glumice koja je ranije u ispovijesti za srbijanski Nedeljnik optužila Lečića da ju je seksualno uznemiravao i pokušao da je siluje prije 43 godine.

“Odluka Višeg javnog tužilaštva da da odbaci krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića je tragedija morala i pravosuđa”, rekla je Isaković, prenose srbijanski mediji.



Podsjećamo, Lečić je povodom odluke tužilaštva saopćio da je “očekivao takvu odluku, budući da nije kriv, ali da se ne osjeća kao pobjednik, kao i da je nanesena nenadoknadiva šteta njemu i njegovoj porodici, ali i svim pravim žrtvama nasilja u Srbiji i regionu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije