Novi detalji: Odbačena prijava Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića

4
Radiosarajevo.ba
Novi detalji: Odbačena prijava Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića
PrtScr / Danijela Štajnfeld i Branislav Lečić

Krivična prijava glumice Danijele Štajnfeld u kojoj optužuje Branislava Lečića za silovanje, odbačena je od strane javnog tužilaštva.

Kako prenosi Blic.rs presuda je odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da je Lečić učinio djelo za koje ga ona tereti.

U toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem.

Također je pribavljena kopija dokumentarnog filma "Zaceli me", autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o liječenju Danijele Štajnfeld.

Obavljeni su i razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cjenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

"Nakon prikupljenih potrebnih obavještenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cijenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnijete krivične prijave.

Punomoćniku oštećene je dostavljen primjerak rješenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donijetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu", istakli su iz Višeg javnog tužilaštva.

Branislav Lečić rekao je za Blic da ne bi još da komentariše odbacivanje krivične prijave, ali i dodao da bi mislio da je monstrum da je vjerovao medijima.

Treba naglasiti da ova odluka još nije pravosnažna, jer Štajnfeld ima pravo da podnese prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu.

Podsjetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznijela tvrdnje da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije". Tek mjesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega, Branislav Lečić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije