Glumac Branislav Lečić se oglasio nakon odbacivanja prijave za silovanje

2
Radiosarajevo.ba
Glumac Branislav Lečić se oglasio nakon odbacivanja prijave za silovanje
Foto: Alo! / Branislav Lečić

Glumac Branislav Lečić, koga je kolegica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje oglasio se nakon što je donesena odluka tužilaštva da ne pokreće postupak protiv njega.

Podsjetimo, Više tužilaštvo u Beogradu danas je saopćilo da nema osnovane sumnje da je Lečić silovao Štajnfeld niti učinio bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, zbog čega, kako je navelo, neće pokrenuti proces protiv njega.

„Nakon izuzetno teškog perioda, od skoro četiri mjeseca, primio sam vijeest kako je tužilaštvo odlučilo da protiv mene ne pokreće postupak povodom iznesenih optužbi. Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav ishod i očekivao, moram priznati da se ne osjećam kao pobjednik. Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena“, naveo je Lečić u saopćenju za javnost, prenose mediji u Srbiji.

Nakon ovakvog epiloga, dodao je on, žrtve će imati još manje smjelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama.

Naveo je i da još ne razumije razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš njemu, „niti mogu da razumijem motive onih koji su me osudili prije nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut“.

„Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu riječ i donesu osuđujuću presudu. Jako sam zabrinut zbog našeg opšteg stanja u društvu. Koristim priliku da pozovem čitavu javnost, a prije svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, a sve kako se više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen pre suđenja“, naveo je Lečić.

Dodao je i da mu je sada potreban odmor, nakon kojeg će „rado upoznati javnost sa svojom stranom priče i konkretnim dokazima iz postupka, jer smatra da je to njegovo pravo i velika obaveza, zbog njegove djece, te ljudi koji poštuju njegovo djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije