Objavljen uznemirujući snimak: Kontrolorka u tramvaju ošamarila učenika, prijeti joj otkaz

4
Radiosarajevo.ba
Objavljen uznemirujući snimak: Kontrolorka u tramvaju ošamarila učenika, prijeti joj otkaz
Foto: Screenshot/You Tube / Tramvaji u Zagrebu

Incident u zagrebačkom tramvaju šokirao je javnost. Na snimci se čuje dječakov glas kako mu žena govori da je kreten, nakon čega ga ošamari.

Kontrolorka je potvrđena kao osoba na snimci, a ZET (Zagrebački Električni Tramvaj) je osudio nedopustiv događaj, izvinuli su se roditeljima dječaka i najavili sankcije za kontrolorku, uključujući mogući izvanredni otkaz.

Detalji incidenta dižu pitanje ponašanja javnih službenika i njihovog odnosa prema korisnicima usluga. Izvori upućeni u situaciju tvrde da će ovo imati ozbiljne posljedice za zaposlenicu uključenu u incident, piše 24 sata.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

"Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. novembra u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših djelatnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebice ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja neovisno o okolnostima.

Putnik koji je napadnut jučer je došao u ZET,  predočio je snimku događaj te su mu djelatnici uputili ispriku u ime kompanije i naveli kako će poduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje djelatnice. ZET je također kontaktirao i njegove roditelje te ovim putem još jednom upućujemo ispriku zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio.

ZET je promptno pokrenuo stegovni postupak koji može završiti i mjerom izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obveze.", oglasili su se iz ZET.

@ipernar

Budući da su medijima puna usta prava djece, odlučio sam objaviti ovu snimku kako bi ukazao na to kako se neki kontrolori odnose prema djeci.

♬ original sound - Ivan Pernar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije