Novi snimak nasilnih kikboksera sa Balkana: Udara i urla 'Zašto si slao mojoj ženi poruke?'

11
Radiosarajevo.ba
Novi snimak nasilnih kikboksera sa Balkana: Udara i urla 'Zašto si slao mojoj ženi poruke?'
Foto: Printscreen / Novi snimak Miljana Hofmana Vidovića

Na društvenim mrežama pojavio se novi snimak Miljana Hofmana Vidovića, jednog od dvojice braće kikboksera koji su dospjeli u središte pažnje u BiH i Srbiji po prijetnjama ugostiteljima u mjestu Modriča u BiH i drugim incidentima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Na novoj snimci Miljan Hofman Vidović u zgradi mlati čovjeka koji kleči na podu. Davi ga i udara te pritom urla: "Zašto si slao mojoj ženi poruke?"

Upozoravamo da bi nekim čitateljima snimak mogao biti uznemirujući:

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

[twitter]https://twitter.com/usrana_motka/status/1722741779126993255[/twitter]

Braća Vidović već danima pune medije svojim incidentima.

Prvo je objavljen snimak Ljubana Vidovića kako s grupom nepoznatih ljudi u Modriči u BiH obilazi ugostiteljske objekte i prijeti vlasnicima.

Većina stanovnika Modriče bila je juče svedok nedoličnog ponašanja grupe kriminalaca iz Beograda, koja je "popišala se "na sve nas. Kriminalci su blokirali naš glavni put, pretili i demonstrirali silu širom grada. U normalnoj državi, očekivalo bi se da dođe do ostavki visokih zvaničnika u gradskoj upravi i policiji zbog ovakvih događaja. Međutim, čini se da, prema onome što je javno poznato, niko od njih nije preuzeo odgovornost ili najavio ostavku,čak ni niko od medija ne prenosi detalje ovih dogadjaja.

Posted by Modriča i tabu teme on Wednesday, November 1, 2023

Kasnije je isplivao i video koji prikazuje njegovog brata Miljana kako šamara konobara.

Obojica su kikbokseri koji su imali uspješne karijere. Ljuban je nekadašnji prvak Europe u kikboksu, a Miljan je, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio 2013. godine titulu prvaka svijeta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma. No, karijere su im ostale u sjeni kriminalnih aktivnosti. 

Protiv njih se 2018. godine vodio postupak jer su u maju 2013. godine oteli Nenada Jakovljevića iz Bijeljine. Kasnije je Ljuban, nakon što se predao, priznao djelo, kazavši kako su on i brat to učinili da bi naplatili dug.

Okružni sud u Banjoj Luci Ljubana Vidovića osudio je na godinu dana zatvora, ali on je kaznu zamijenio novčanim iznosom od 18.050 KM (oko 9.230 eura).

Miljan je bio u centru pažnje dok je bio privatno osiguranje izvršitelja koji su došli oduzeti kuću porodici Kocić u Ulici Maksima Gorkog. Kako su mediji pisali, on je s grupom mladića "asistirao" policiji i izvršiteljima.

Pojavio se novi snimak. Pogledajte brata kickboksera koji je prijetio po BiH kako šamara konobara

Pojavio se novi snimak. Pogledajte brata kickboksera koji je prijetio po BiH kako šamara konobara

Nova.rs piše kako je Miljan snimljen i prije nekoliko mjeseci s grupom batinaša u Pančevu, uoči protesta poljoprivrednika u tom gradu. Protest je bio usmjeren i protiv režima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Uz grupu huligana u kojoj je bio i Miljan Hofman Vidović, tada je bio i generalni sekretar vlade Srbije Novak Nedić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije