Slučaj koji je šokirao BiH: Ubica nane iz Modriče ostaje u pritvoru

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj koji je šokirao BiH: Ubica nane iz Modriče ostaje u pritvoru
Foto: Nezavisne / Privođenje osumnjičenog Amira Hasanbašića

Okružni sud u Doboju odlučio je da će Amir Hasanbašić (18) narednih mjesec dana provesti u pritvoru zbog ubistva svoje nane Mensure Hasanbašić (58). 

Kako su objavili na svojoj službenoj stranici: "Prema osumnjičenom pritvor je određen po osnovu iz člana 197. stav 1. tačke g) Zakona o krivičnom postupku RS (puštanje osumnjičenog bi dovelo do stvarne i realne prijetnje narušavanju javnog reda)." 

Podsjetimo, ovo je slučaj koji je šokirao javnost u Bosni i Hercegovine. Amir Hasanbašić je svoju nanu Mensuru Hasanbašić napao nožem, a na tijelu je pronađeno čak 24 uboda. 

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

On je nakon svirepog ubistva otišao da se sastane s dva prijatelja, s kojima je kasnije, nakon odlaska u stan gdje je živjela njegova nana, prijavio slučaj policiji. 

Iako je isprve negirao da je on počinio ovo krivično djelo, u policiji je tokom ispitivanja priznao i odmah je uhapšen. Još se nagađa o motivima za ovo teško ubistvo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije