Novi detalji teške nesreće u Zagrebu: Povrijeđeni maloljetnik u kritičnom stanju

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji teške nesreće u Zagrebu: Povrijeđeni maloljetnik u kritičnom stanju
Foto: KBC Zagreb / KBC Zagreb

Vozilo hitne pomoći koje je bilo na intervenciji na Bundeku udarilo je u srijedu navečer u troje 17-godišnjaka, od kojih je jedan mladić teže povrijeđen, potvrdila je u četvrtak zagrebačka policija.

Sedamnaestogodišnjak je teže povrijeđen i prevezen u KBC Zagreb, a dvije 17-godišnjakinje lakše su povrijeđene.

Nesreća se dogodila navečer oko 21:45 sati nakon što je vozilo hitne pomoći završilo s intervencijom i krenulo s mjesta događaja.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

O nesreći se oglasila i zagrebačka policija.

"Jučer, 21. juna oko 21:45 sati u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek kod spasilačkog tornja, djelatnici hitne medicinske pomoći u svom su vozilu marke Volkswagen Crafter, pružali pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju.

Teška nesreća u Hrvatskoj: Vozilo Hitne pomoći pregazilo troje maloljetnika

Teška nesreća u Hrvatskoj: Vozilo Hitne pomoći pregazilo troje maloljetnika

Nakon čega je 62-godišnji vozač krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz da bi u tom trenutku vozilom povrijedio troje maloljetnika, a koji su se nalazili na travi sjedeći, a jedan od njih ležeći u neposrednoj blizini vozila hitne pomoći.

Povrijeđenom maloljetniku medicinska je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško povrijeđen, dok su maloljetnice lakše povrijeđene te im je medicinska pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti", saopšteno je iz policije. 

Kako saznaje Jutarnji list najteže povrijeđeni 17-godišnjak, koji se nalazi u KBC Zagreb, ima po život ozbiljne povrede.

Kako kažu iz bolnice, riječ je o višestrukim teškim povredama glave i unutarnjih organa. Trenutno se nalazi u hirurškom odjelu šoka i liječnici daju maksimum kako bi stabilizirali njegovo stanje.

Dvjema maloljetnicama koje su također nastradale sinoć na Bundeku pomoć je pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, jedna je otpuštena na kućnu njegu, a druga je hospitalizirana.

Novi detalji pada vojnog helikoptera u Hrvatskoj: Dvije osobe poginule

Novi detalji pada vojnog helikoptera u Hrvatskoj: Dvije osobe poginule

"Riječ je o dvije sedamnaestogodišnjakinje. Jedna je nakon obrade i RTG-a otpuštena kući i srećom nije imala povrede zbog kojih bi bila u bolnici. Druga djevojka ima povredu skeleta zdjeličnog obruča, trenutno je na dodatnoj obradi, i nije životno ugrožena", kaže direktor Goran Roić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije