Detalji teške nesreće u Mostaru: Poginula 31-godišnja majka troje djece

1
Radiosarajevo.ba
Detalji teške nesreće u Mostaru: Poginula 31-godišnja majka troje djece
Foto: Hercegovina.info / Pričinjena velika materijalna šteta

U saobraćajnoj nesreći koja se u utorak dogodila na magistralnu cestu M-17 u naselju Zalik, kod benzinske pumpe 'Ina' od posljedica povreda zadobivenih u toj nesreći preminula je jedna osoba.

Riječ je o E. H. (31) koja je bila za upravljačem automobila Golf i kretala se magistralom iz smjera sjevera prema jugu.

Automobil Opel je izlazio iz grada i uključivao se na magistralnu cestu, te je u trenutku nailaska Golfa istome oduzeo prvenstvo prolaza. Za upravljačem ovog automobila bio je A. M. (40).

U Bugojnu održana promocija knjige "Diskurs o bosanstvu" prof. Senadina Lavića

U Bugojnu održana promocija knjige "Diskurs o bosanstvu" prof. Senadina Lavića

Golf je udario u vozačevu stranu Opela. Na mjesto događaja izašli su službenici hitne pomoći, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar koji su pomogli u izvlačenju unesrećenih, te pripadnici Policijske uprave Mostar koji su osigravali mjesto nesreće.

Na oba automobila je nastala velika materijalna šteta i po naredbi dežurnog tužitelja, automobili su izuzeti u krug Policijske uprave Mostar gdje će biti obavljena neophodna vještačenja.

Četiri osobe su u ovom sudaru povrijeđene, od kojih je dvoje djece. E. H. je nedugo nakon nesreće preminula u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Safet Mujić' gdje su ljekari pokušavali reanimaciju, a njena djeca koja su bila s njom u automobilu su zadobila povrede neutvrđenog stepena. Inače, iza E. H. je ostalo troje djece.

Kako je potvrđeno za Hercegovina.info iz Kantonalne bolnice 'Dr. Safet Mujić', A. M. je zadobio teške povrede. I on, ali i djeca su otpuštena na kućno liječenje i stabilnoga su zdravstvenog stanja.

Treba navesti kako je ovo jedno od kritičnih mjesta na području Mostara gdje se gotovo svakodnevno događaju sudari s manjom ili većom materijalnom štetom, te s lakše ili teže povrijeđenim osobama, kao i sudari sa smrtnim ishodom.

Još 2019. godine izrađen je glavni projekt rekonstrukcije rasrsnice, a postoji i projektna dokumentacija. Prema projektu, rješenje izlaska iz grada na M-17 riješeno je (u papirima) izgradnjom tunela za kolovoz koji izlazi iz grada na M-17 i kružni tok, međutim zapelo je oko eksproprijacije, odnosno neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Novim idejnim rješenjem od sredine 2022. godine prevaziđeni su imovinsko-pravni problemi, te bi se trebalo pristupiti izradi, odnosno rekonstrukciji postojećeg raskrižja.

Međutim, u ovoj godini Grad Mostar nema planiranih financijskih sredstava za rješavanje ovog problema. Vjerojatno će se čekati izborna godina, kako bi se u kampanjama, na osnovu izgradnje, mogao 'uzeti' poneki politički bod. Do tada, vjerojatno ćemo brojati još žrtava saobraćajnih nesreća na spornom raskrižju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije