Nove informacije iz Beograda nakon velikih nemira

Radiosarajevo.ba
Nove informacije iz Beograda nakon velikih nemira
Foto: EPA-EFE / Nemiri u Beogradu

U nemirima u Beogradu, koji su trajali do dugo u noć, povrijeđeno je 13 policajaca i sedam civila.

Podsjetimo, nasilni protesti su izbili sinoć ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu nakon najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o uvođenju policijskog sata tokom predtojećeg vikenda.

"Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta i nereda ispred Skupštine Srbije i svi su prevezeni na VMA", rečeno je za RTS u Hitnoj pomoći.

Tanjugu je jutros rečeno da su ekipe Hitne pomoći intervenisale više od 20 puta tokom noći, u dijelu oko Narodne skupštine, gdje su održani protesti.

Mediji javljaju da je jutro nakon nasilnih protesta u Beogradu mirno.

Na ulicama gotovo da nema tragova šta se sinoć događalo, osim polomljenih izloga. Gradske komunalne službe su na terenu, ulice su oprane, a ispred Skupštine dežura kordon policije i nekoliko policijskih "marica", piše Blic.

Protesti su počeli jučer oko 20 sati, a eskaliralo je oko 22 sata pa je došlo do okršaja između demonstranata i policije. Letjeli su flaše, kamenice, baklje i suzavac, demonstranti su upali u zgradu Skupštine, pripadnici Žandarmerije su ih izbacili, ali su sukobi nastavljeni na Trgu Nikole Pašića i okolnim ulicama.

Novo okupljanje najavljivano je za danas.

Situacija je stavljena pod kontrolu oko dva sata ujutro. Na ulicama je, prema procjenama policije, bilo oko 5.000 ljudi. Bilo je i hapšenja.

"Među njima je i Danijel Knežević za koga procenjujemo da je uz Srđana Noga jedan od organizatora i oni su pozivali građane da sa njima uđu u Skupštinu Srbije", kazao je ranije Vladimir Rebić, direktor policije, tokom gostovanja na RTS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije