Emotivan istup mladog Beograđanina: Ćale, ovo je za tebe

Radiosarajevo.ba
Emotivan istup mladog Beograđanina: Ćale, ovo je za tebe
Foto: Printscreen / Petar Đurić

Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića, poznatog umjetnika koji je umro od posljedica koronavirusa, u emotivnoj izjavi je objasnio zbog čega protestuje pred Skupštinom Srbije u Beogradu.

"Ćale, ovo je za tebe, koji si umro, a nije bilo respiratora", rekao je ovaj mladić za N1.

Ovaj mladić je bio jedan od nekoliko hiljada demonstranata koji su sinoć izašli na ulice nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio odluku o ponovnom uvođenju policijskog sata tokom vikenda.

Đurićev otac, Ljubiša Đurić, poznati je umjetnik koji je preminuo od koronavirusa u Zemunskoj bolnici. Petra Đurića je na ulici zaustavila reporterka N1 televizije i upitala ga zbog čega ne odustaje od prosvjeda.

"Suzavac, bojeva municija, pendreci... sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe koji si umro, a nije bilo respiratora. Ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio", rekao je Petar.

Podsjetimo, protesti su počelo jučer oko 20 sati, ali su oko 22 sata eskalirali. Nastao je haos, došlo je do upada u zgradu Skupštine Srbije, zabilježena demoliranja o gradu, policija je bacala suzavac, a demonstranti kamenje...

Situacija je stavljena pod kontrolu oko dva sata ujutro. Bilo je hapšenja, kao i povrijeđenih na obje strane. Procjena je da je na ulici bilo oko 5.000 demonstranata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije